Videoton

2016.08.01. 13:25

Bajban a Vidi, nem tud nyerni

Felcsút - Második hazai vereségét szenvedte el a Videoton FC vasárnap. A jelenleg két fronton harcoló piros-kékek ötödik idei tétmeccsükön maradtak nyeretlenek .

Káldor András

A szerb Danko Lazovics (7, a labdával) bár derekasan harcolt, de sokszor fennakadt a védőkön

Július 14-e óta két Európa-liga, és három bajnoki találkozón nem tudott győzni a Videoton. Ezeken a meccseken mindössze négyszer tudták bevenni az ellenfelek kapuját. Vasárnap este a Vasas ellen is csak egyszer sikerült, az utolsó utáni percekben, és akkor sem csatár, hanem a centerhalf Paulo Vinicius volt fejjel eredményes. Édeskevés. Pedig a szezon elején abban bíztak a Vidi szurkolói, hogy ott folytatja a csapat, ahol a tavaszi idény végén abbahagyta. Igaz váltás történt a kispadon, de a játékosállomány nem gyengült, sőt magyar szinten kifejezetten jól erősített a klub. Az azonban még most sem látszik tisztán, hogy az új szakvezető, Henning Berg mit akar játszatni csapatával? Támadóbb felfogású ugyan a felállás, de a posztokra nagyon úgy tűnik nem találta meg a megfelelő alanyokat. A Vasas rendkívül egyszerű eszközöket vetett be, keményen védekezett, és gyors kontrákkal igyekezett zavart okozni Kovácsik Ádám kapuja előtt. Ezt a friss, erőtől duzzadó játék hiányoltuk a fehérváriaknál, akik, ha el is jutottak az ellenfél tizenhatosáig, ott rendre csődöt mondtak. Bár többször is előnyhöz juthatott volna a Vidi nem tudtak élni lehetőségeikkel, pedig Szolnoki Roland, Bódi Ádám, és Simon Ádám is feliratkozhatott volna góllövők közé. Válaszul az angyalföldi akciók egyre veszélyesebbek lettek, és két pontrúgás után már kettővel vezetett a Vasas. Kissé érthetetlen, hogy a fehérvári kispadot válogatott játékosok koptatják már több mérkőzés óta, az Eb-n résztvevő rutinos, Juhász Rolandot, vagy éppen Kovács Istvánt csak a bemelegítésnél látjuk cicázni. Henning Berg próbálta magyarázni a bizonyítványt, de nem hisszük azt, hogy érvei különösképpen meghatnák azokat a szurkolókat, akik évtizedek óta a csapat mellett vannak, és rendre a felcsúti albérletbe is elkísérik.

- Sok csapat küzd azzal, amikor csütörtökön Európában, hétvégén pedig a bajnokságban kell helyt állni. Persze erre fel voltunk készülve és szeretnénk is jól szerepelni az Európa Ligában, hiszen ez a játékosok és a klub fejlődése szempontjából is fontos. Jelen pillanatban viszont el kell ismerni, nem kezeljük ezt a helyzetet igazán sikeresen, ma pedig kimaradtak a helyzetek is. Három mérkőzést kellett volna megnyernünk annyi lehetőséggel, amennyit ma kialakítottunk. - fogalmazott a lefújás után a norvég mester. Csütörtökön EL visszavágó, vasárnap, pedig a Gyirmót csapata vár a Vidire. Nem lesz egyszerű dolguk...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!