Videoton

2015.07.12. 21:28

Walesbe utazik a Videoton FC BL-selejtezőre

Székesfehérvár - Kedden este megkezdi szereplését a nemzetközi kupában a Videoton FC labdarúgó-csapata. A piros-kékek a walesi első The New Saints otthonában játsszák a Bajnokok Ligája selejtezőjében a 2. forduló első összecsapását.

Bobory Balázs

Remélhetőleg ez a nemzetközi szereplés hosszabbra nyúlik majd, mint a két évvel ezelőtti...

Akkor a Videoton toronymagas esélyesként vágott nekik a montenegrói FK Mladost Podgorica elleni párharcnak, aztán nagy pofáraesés lett a vége, mivel az ellenfél idegenben szerzett góljának köszönhetően továbblépett két mérkőzés után.

Sokkal inkább szívesen emlékszünk a 2012-es eseményekre.

A Videoton Paulo Sousával a kispadon az EL selejtezőjében átgyalogolt a szlovák Slovan Bratislaván, a belga Genten, majd a török Trabzonsporon, aztán a csoportkörben hazai pályán legyőzte a svájci FC Baselt és a portugál Sportingot is, végül emelt fővel búcsúzhatott a nemzetközi porondtól.

Szolnoki Roland (jobbra) részese volt 2012-ben az EL-menetelésnek, a háttérben Paulo Sousa. Fotó: fmh-archív

Nagyon szép lenne egy hasonló menetelést átélni, ráadásul a Vidinek most a Bajnokok Ligájában van esélye eljutni a csoportkörig. A selejtező második fordulójában a walesi bajnok The New Saints jelenti az első akadályt.

A szigetországiaknak már az első körben pályára kellett lépniük, mégpedig a feröeri B36 Tórshavn ellen, de nem jelentett gondot számukra a továbblépés, idegenben 2-1-re, otthon 4-1-re verték riválisukat. A két összecsapáson a TNS erőcsatára, Mike Wilde négy gólt szerzett, az ő neve egészen biztosan bekerült a Vidi mesterének, Bernard Casoninak a noteszébe, aki Walesben tekintette meg az ellenfelet a Tórshavn elleni visszavágón.

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga a Videotonnak, nagyon kellemetlen, erőszakos ellenfél a The New Saints, minden négyzetcentiméterért meg kell majd harcolni, és attól sem kell tartani, hogy kevés lesz a párharc, a test a test elleni játék.

– Az edzőink ki fogják a wales-i csapatot elemezni, a selejtező előző fordulója adhat némi támpontot, hogy mit fog játszani ellenfelünk, erre pedig fel lehet építeni a mi taktikánkat – mondta Simon Ádám, a piros-kékek válogatott középpályása a vidi.hu-nak. – Furcsa lesz műfüvőn játszani, itthon csak ritkán szereplünk ilyen pályán, legfeljebb a téli felkészülések alkalmával. Nem szabad kifogásokat keresnünk, mindent meg kell tenni, hogy egy jó eredménnyel hagyjuk el a pályát kedden. Nem szabad fejjel rohanni a falnak, mivel két mérkőzésen dől el a továbbjutás, de jó lenne olyan eredménnyel hazatérni, amelynek tudatában magabiztosan készülhetnénk a székesfehérvári visszavágóra.

A kedden, magyar idő szerint 20 órakor kezdődő első összecsapást a szlovák Jan Válásek dirigálja majd. A 38 éves játékvezető öt éve a FIFA-keret tagja. k

Két segítője Ondrej Brendza és Michal Tomcik lesz, negyedik játékvezetőként Ladislav Presinsky működik közre.

Az összecsapásra a Park Hall stadionban kerül sor, amelynek 300 fő a befogadó képessége. A fehérvári szurkolók a helyszínen 20 fontért vásárolhatnak jegyet a BL-selejtezőre.

Kemény csata vár a fehérváriakra Walesben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!