Videoton

2014.03.15. 20:25

A Videotonnak vasárnap bizonyítani kell

Székesfehérvár - Vasárnap 18.30-tól rangadót rendeznek a Sóstói Stadionban, a Videoton FC labdarúgó-csapata a Győri ETO-t fogadja az NB I-es labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában.

Bobory Balázs

Most vagy soha...

A Videoton számára nincs jobb alkalom, hogy kilábaljon a gödörből, mint a Győri ETO elleni bajnoki összecsapás. A tabella második helyén tanyázó fehérváriak a bajnokot fogadják, amely jelenleg a harmadik a tabellán, de ha még álmodni akar a címvédésről, akkor nyernie kell a Sóstói Stadionban.

A helyzet azonban az, hogy a Vidinek is létfontosságú a győzelem, ha nem sikerül begyűjteni a három pontot, akkor az már elfogadhatatlan az elmúlt hetek, hónapok szereplésének tükrében.

Sajnos erősen kell gondolkodnunk, mikor játszott jól, eredményesen és látványosan utoljára a Videoton bajnoki mérkőzésen, éppen ezért a szurkolóknak is elfogyott a türelmük. A drukkerek minden bizonnyal nem fogadnák jól, ha az egyik legősibb rivális, a Győr ellen sem indulna el a szekér, természetesen ez is plusznyomás lehet a futballistákon, akik minden bizonnyal saját maguk is tudják, hogy édeskevés az, amit hétről hétre mutatnak.

Remélhetőleg Gyurcsó (jobbra) lendületes lesz a győriek mellett. Fotó: Fási László

A magyarázkodások ideje lejárt, immár nincs lehetőség külső körülményekben, játékvezetői ítéletekben keresni az eredménytelenség okait, futballozni, hajtani, a sikerért megdögleni kell!

A Győr a Vidihez hasonlóan rossz passzban van, az új seprű, a korábbi fehérvári kedvenc Horváth Ferenc első néhány mérkőzése az ETO kispadján kifejezetten gyengére sikeredett, vagyis a zöld-fehéreknél is tüzet kell oltani. Hogy a válsághelyzetet melyik alakulat képes jobban kezelni, vasárnap este derül ki, abban azért lehet bízni, hogy a korábbi hetek eredményei mindkét gárdát jó futballra sarkalják.

A fehérváriaknál nem tudunk sérültekről, a korábban maródi Juhász Roland és Kleinheisler László is bevetésre vár, de persze csak a mérkőzés előtt derül ki, hogy José Gomes hogyan keveri a kártyáit a rangadóra. Remélhetőleg motivációs gondokkal egyetlen futballista sem küzd majd, mert veszíteni lehet, egyvalamiben nem kerekedhet a Vidi fölé a Győr: akaratban. A megígért bajnoki címért nyernie kell a Vidinek vasárnap Sóstón.

Kapcsolódó cikkek:

A Videoton Újpesten, a Puskás Akadémia FC Pakson gyűjtögette a pontokat

Pakson nyert a Videoton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!