Videoton

2013.12.04. 20:20

A Videoton búcsúzott a Magyar Kupától

Székesfehérvár - A legjobb nyolc közé jutás volt a tét a labdarúgó Magyar Kupában, a Diósgyőr -Videoton mérkőzésen. Egy héttel ezelőtt 0-0-ra végeztek a csapatok, ezek után következett a visszavágó.

Bobory Balázs

– Rövid időn belül a harmadik mérkőzésünket játsszuk a DVTK ellen. Tisztában vagyunk azzal, hogy megpróbálnak nagy nyomás alá helyezni bennünket és ezzel egy időben megkísérlik megakadályozni a támadásainkat is. Ugyan a DVTK fog hazai pályán játszani, ettől függetlenül optimistán várjuk a kupameccset. Nem hiszem azt, hogy akár a két csapat játékosai, akár mi edzők bármivel is meg tudnánk lepni a másik felet – mondta a mérkőzés előtt a vidi.hu-nak José Gomes, a Videoton FC vezetőedzője. A portugál szakember érezhetően próbálta levenni a terhet játékosairól, akik az elmúlt hetekben nem igazán kápráztatták el a nagyérdeműt.

Gomes több helyen cserélt a csapatban a Haladás elleni összeállításhoz képest, bekerült Brachi, Mamadu, Kleinheisler, Filipe Oliveira és Zé Luis. A másik oldalon Tomiszlav Szivics nem variált ennyit, lényegében a legjobb csapatát küldte a pályára.

Zord, idő, egyesek szerint mínusz öt fokos hideg várta a futballistákat, akik az évszaknak megfelelő kemény, esetenként csúszós talajjal szembesültek.

Kleinheislernek volt néhány veszélyes elfutása, és pontrúgása, aztán lecserélték a fiatal játékost. Fotó: Koppán Viktor

A Videoton kezdte jobban a mérkőzést, a 7. percben Oliveira lépett ki, ám egy kicsit kisodródott, lövését így is bravúrral kellett védenie Rajicnak. Aztán nem sokkal később Sándor is helyzetbe került, de a diósgyőri kapus eszén neki sem sikerült túljárnia. A 15. perc meghozta a gólt is, sajnos a hazait, Gohér beadása után egy vendégjátékos kezéhez ért a labda, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt, Futács magabiztosan lőtt a kapuba, 1-0.

A Vidi a bekapott gól ellenére támadásban maradt, Zé Luis előbb lábbal, majd kétszer fejjel veszélyeztetett, de Rajic óriási bravúrokat mutatott be. Lényegesen több helyzete volt a Vidinek, jobban futballozott ellenfelénél, de a helyzete nem mutatkozott egyszerűnek a folytatásra.

A második félidőben már stabilabb lábakon állt a Diósgyőr, ekkor lehetett igazán sajnálni, hogy kimaradtak az első játékrészben a ziccerek. A félidő legnagyobb vendéghelyzete Zé Luis előtt adódott a 62. percben, de a csatár közelről Rajicot találta el. A hajrában José Gomes Nikolics Nemanját is a pályára küldte, immár két valódi csatárral ment előre a Videoton, de ebben a játékban az is benne volt, hogy a DVTK szerez újabb gólt. A fehérvári kapuban Calatayud két bravúrral a lefújásig meccsben tartotta csapatát, de elöl nem sikerült a továbbjutást jelentő egyenlítő találatot megszerezni.

Már a 16 között kiesett a Videoton, egyre gyászosabb az őszi szezon vége. Nem lenne meglepő, ha hamarosan nagy változások lennének a csapat háza táján.

Diósgyőri VTKVideoton FC 1-0 (1-0)

Miskolc, 2200 néző. Vezette: Solymosi (Berettyán, Horváth P.)

DVTK: Rajic – Vági, Debreceni, Kádár, Gohér – Batioja (William, 90.), Elek, Kosztics – Bacsa, Futács (Takács, 86.), Barczi (Nikházi, 70.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Videoton: Calatayud – Brachi, Caneira, Vinícius, Mamadu – Tóth B., V. Gomes – Kleinheisler (Nildo, 66.), Sándor (Nikolics, 78.), Oliveira (Gyurcsó, 83.) – Zé Luis. Edző: José Gomes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!