Videoton

2014.10.09. 18:55

Joan Carrillo jól érzi magát a Vidinél

Szárnyal Joan Carrillo irányításával a Videoton FC, a fehérvári labdarúgó-csapat ebben a szezonban 16 tétmérkőzésből 16-ot nyert meg, a bajnokságot magabiztosan vezeti. Nem csoda, hogy a spanyol vezetőedző boldog az egyesületnél és jól érzi magát Magyarországon.

Bobory Balázs

- A Videoton sikeres szereplése rányomja a bélyegét a mindennapjaira? Sokat mosolyog ezekben a napokban, hetekben?

- Miért ne mosolyognék? - kérdezett vissza a fehérváriak szakvezetője. - Boldog vagyok, hogy ilyen eredményeket ér el csapat. Ez annak köszönhető, hogy a labdarúgók keményen dolgoznak. A futballisták mellett ki kell emelnem a stábtagok tevékenységét, örülök, hogy ilyen közösségben dolgozhatok. A családom fantasztikus, a feleségem mellett a három fiam vár otthon és jó azt érezni, hogy büszkék rám.

- Haza szokta vinni a munkát?

- Természetesen. Ezt a hivatást nem lehet úgy űzni, hogy az edzések végeztével, hazarohanok és nem foglalkozom tovább a futballal. Otthon is dolgozom, elemzem a saját csapatom és az ellenfeleket. A szakmai stáb tagjai hasonlóan gondolkodnak, mint én, mindig azért dolgoznak, hogy a csapat fejlődjön, előrelépjen. Imádom ezt a szakmát, ez az életem. Biztosan más lenne minden, ha olyan területen dolgoznék, amit nem kedvelek, akkor valószínűleg négy óra is elég lenne a munkából.

- Azért biztosan vannak szabadidős tevékenységek is, amelyeket kedvel!

- Szerencsés helyzetben vagyunk a családommal, hiszen Magyarországon rengeteg gyönyörű helyet fel lehet keresni. Szeretünk kirándulni Esztergomban, Visegrádon, vagy éppen Szentendrén. Jelenleg ugyan Budapesten élünk, de sok időt töltünk Székesfehérváron, mert nagyon jól érezzük magunkat a városban. Az előttünk álló hét végén nincs mérkőzésünk, és a feleségemmel már meg is beszéltünk, hogy ismét elindulunk valamerre, de a programszervezésért ő a felelős.

- Kedveli Magyarországot, de hadd kérdezzem meg: megfordult az előző szezonban a fejében, hogy távozik a Videotontól, az országból?

- A futballban az egyik nap fehér, a másik fekete. Most jó eredményeket érünk el, de ki tudja, mi lesz holnap? Előfordulhat, hogy a Videotonnál egyszer azt gondolják, hogy váltani kell, de az is megeshet, hogy én kapok olyan ajánlatot más klubtól, amely visszautasíthatatlan. De hangsúlyozom, szeretek itt lenni, az a célom, hogy hosszútávon a Videotonnál dolgozzak.

Joan Carrillonak eddig nem sok oka volt a bosszankodásra

- Akkor konkretizálnám az előző kérdésemet: az előző vezetőedző, José Gomes stábjának tagjaként nem gondolt arra, hogy a szakmai előmenetele érdekében érdemes lenne váltania?

- Alapvetően hálás vagyok José Gomesnek, mert az érkezésekor mondhatta volna azt, hogy nem akar velem dolgozni. Ha ez történik, akkor most mi sem ülnénk itt, és nem beszélgetnénk. Számomra nagyon fontos, hogy edzőként napról napra fejlődjek. Ha az előző szezonban nem éreztem volna, hogy a munkám során egyre több tapasztalatot tudok szerezni, akkor elgondolkodtam volna a váltáson. Azonban volt feladatom, azt próbáltam a lehető legjobban elvégezni. Egyébként pedig nem érdemes túl sokat beszélni a múltról, mert akkor nem marad elég időnk a jövővel foglalkozni.

- A nyáron vezetőedzővé lépett elő, de túlzás azt állítani, hogy egy jó passzban lévő csapatot vett volna át. Pillanatnyi kétsége sem volt, hogy érdemes elvállalni a feladatot?

- Ismertem a játékosokat, tudtam, hogy megfelelően profik és birtokukban van az a tudás, hogy jó csapatot alkossunk. Arra nem számíthattam, hogy tíz forduló után ott tartunk, a PSG elleni felkészülési meccset kivéve ebben a szezonban nem kaptunk ki senkitől, de nem volt kétségem, hogy képesek leszünk együtt eredményes munkát végezni.

- Tizenhat tétmérkőzésből tizenhatot nyert meg a Vidi. Mi a titka, hogyan tudja állandóan tűzben tartani a játékosokat?

- Jelenleg a legalapvetőbb motiváció a játékosok számára, hogy mindenki minket akar megverni. El kell, hogy mondjam, a mostani sikerekben ugyanakkora része van a kevesebbet játszóknak is, hiszen az ő kemény munkájuk készteti a még jobb teljesítményre azokat, akik eddig többet szerepeltek. .Nagyon fontos, hogy nekünk semmi másra nem szabad figyelni, csak mindig az előttünk álló feladatra. Nem beszélünk az öltözőben a bajnoki címről, a bajnokság végkimeneteléről. Most csak és kizárólag az Újpest elleni mérkőzéssel foglalkozunk.

- Több, mint három éve dolgozik a Videotonnál. Mi a véleménye általánosságban a magyar futballról?

- Az összefogás lenne a legfontosabb, mindenkinek egy irányba kell elindulnia. Harminc éve a spanyolok nagyon agresszív, akaratos stílusban futballoztak, amelyetúgy hívtak, Furia . Ez látványos volt, mégsem nyert Spanyolország semmit. Aztán egységesen változott a képzés, és a stílus, az eredményt pedig ismerjük. Egyáltalán nem fontos a spanyol focit másolni, a lényeg, hogy a magyar futballban már gyerekkortól kezdve egységes irányelvek, szisztéma szerint működjön a képzés, így a fiatalok felnőttkorba lépve nem találkozhatnak új, számukra szokatlan dolgokkal.

- A legutóbb az Üllői úton ráztunk kezet, a válogatott északírek elleni mérkőzésén. Javíthat a magyar csapat Románia ellen szombaton?

- Ha tudja kezelni, hogy pokoli hangulat vár rá Bukarestben, akkor miért ne? Kilencven perc alatt tizenegy-tizenegy játékos feszül egymásnak. Vannak fehérvári futballisták is a keretben, minden nap látom, hogy tehetségesek, tehát felvehetik a versenyt Romániával.

- Jó hallani, hogy ilyen pozitív. Kérem, ígérje meg, hogy a Vidi következő sorozatban elért 16 sikere után is beszélgetünk egy jót!

- Rajtam nem múlik, ha így lesz, örömmel látom!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!