Videoton

2015.04.22. 18:02

A Debreceni VSC két gólt lőtt Fehérváron, és kiejtette a Videotont

Székesfehérvár – Hiába várta előnyből a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóját a Videoton FC, a Debrecen lépett tovább.

Ferencz Balázs

Videoton FC–DVSC 0-2 (0-1)

Sóstói Stadion, 1500 néző. Vezette: Bognár T. /Szilasi/ (Bozó, Kelemen)

Videoton FC: Calatayud - Brachi, Chakla, Vinicius, Fejes - Simon Á. (Sándor, a szünetben), Trebotic - Heffler (Maréval, 83.), Kovács I. (Nikolics, 69.), Oliveira (Gyurcsó, 62.) - Ivanovszki (Feczesin, 69.). Edző: Joan Carrillo.

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté, Morozov, Barna - Ludánszki, Berdó (Szatmári, 92.) - Bereczki (Sós, 59.), Sidibe, Mihelic (Karikás, 90.) - Kulcsár (Varga K., 93.). Edző: Kondás Elemér. Gól: Máté (4.), Kulcsár (73.)

Egygólos előnyből, ráadásul három idegenben lőtt góllal, vagyis nyugodtabban várhatta a Videoton a Debrecen elleni Ligakupa negyeddöntő visszavágóját. A Loki alaposan felforgatott kerettel ugrott neki az ugyancsak változáson átesett kezdővel futballozó Vidinek, a 4. percben már a harmadik szögletet végezhette el a Debrecen, és kombináció utáni beadásnál nem hangolták össze a hazaiak a lestaktikát. Mátét köszönte a lasztit, lekezelte ballal, majd egy ütemet várva az ötös sarkáról jobbal a kapu bal oldalába passzolt, 0-1. A vendégek vezető találatuk után rögtön visszaálltak saját térfelükre, és csak a kissé statikusan játszó piros-kékek hibáira vártak. Ekkor csupán Ivanovszki remek helyzetfelismerésének tapsolhatott a közönség, 16 méterről emelte át a labdát Verpecz felett, de centikkel célt tévesztett a macedón támadó.

A 19. percben jött az első csere, de nem a csapatok változtattak, Bognár játékvezető sérülése miatt Szilasit szólította pályára a bírócsere. Jót tett a kényszerű szünet a Videotonnak, az egyre aktívabb szélsőjátékkal már többször kerültek Oliveiráék a védők mögé. A 26. percben Heffler sarokkal indította Brachit, aki középre gurított, Oliveira pedig 17 méterről jobbal nem sokkal lőtt a keresztléc fölé. A 39. percben Kovács közelebb járt, előbb tisztára játszotta magát, Ivanovszki elvitte előle a védőket, majd a középpályás 15 méterről a felső lécet találta el. Fordulás után a Vidi dominált, ziccert is rontott, a DVSC pedig kivárt és kontrákra készült, Sós például egy kapufáig is eljutott. Carrillo-mester gólt akart ezen az estén, és Gyurcsó után Feczesint, valamint Nikolicsot is pályára küldte a félidő derekán.

Vinicius fejese alig ment a jobb kapufa mellé, majd a brazil mellett a 73. percben Kulcsár iramodott meg egy kontrából, és higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot, s ezzel már a Debrecen állt továbbjutásra. A 88. percben Nikolics lábában, a 91.-ben Feczesin fejében volt az elődöntő, de a DVSC kihúzta kapott gól nélkül, 4-3-as összessítéssel továbbjutott, és az elődöntőben az MTK-val találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!