Videoton

2014.10.07. 17:58

Feczesin dupla, újabb Vidi siker

A Ligakupában sem ismert pardont a Vidi. A sorozat 3. fordulójában annak ellenére, hogy közel egy félidőt emberhátrányban játszottak magabiztos győzelmet arattak az Újpest FC ellen.

Káldor András

Videoton FC — Újpest FC 3—1 (2—0)

Székesfehérvár, 1000 néző

Vezette: Oláh G. (Lémon, Kis Z.)

Videoton: Horváth T. — Heffler T. (Valkovszki, 90), Caneira, Chakla, Fejes A. — Trebotic, Nagy Zs. (Szolnoki, 80.) — Pajac, Kleinheisler (F. Oliveira, 68.), Álvarez (Brachi, a szünetben) — Feczesin. Vezetőedző: Joan Carrillo

Újpest: Banai — Nagy J. (Vadász, 78.), Tsveiba, Litauszki, Rojo — Holdampf (Szalánszki, 90.), Sztaniszavljevics — Marques-Airosa (Suljic, 68.), Koszovics (Vasziljevics, 85.),, Ahmeti — M'Boma. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Ahogyan arra számítani lehetett Joan Carrillo ezúttal is az eddigi mérkőzéseken kevesebb játéklehetőséget kapott labdarúgóknak szavazott bizalmat. Igaz, ha a jól megnézzük, akkor a Ligakupa sorozatának éppen ez a célja! Többet kezdeményezett az összecsapás elején a vendégcsapat, Joan Carrillo nem véletlenül tárta szét a karját a 12. percben, amikor Arturo Álverez eladott labdája után kis híján Aristote M'Boma góllal fejezte be az újpesti ellentámadást, ám Horváth Tamás bravúrral védett. Aztán Álvarez feledtette előző hibáját a 16. percben, beverekedte magát a lilák 16-osára, ott, pedig a keresztezni akaró Holdampf Gergő lábán átesett. 11-es, amelyet Feczesin Róbert magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba. 1—0.

A 37. percben a támadó akár duplázhatott volna, Álvarez szögletét fejelte hét méterről, nem sokkal fölé. A szünet előtt némileg visszavett lendületéből a Vidi, igaz ez némi elégedetlenséget szült a lelátón. Majd a 45. percben megnyugodhattak a kedélyek, Álvarez rövid sarokra küldött lapos lövése ugyanis megoldhatatlan problémát jelentett Banai Dávidnak 2—0. A pihenőt követően, az 52. percben megfogyatkozott a hazai gárda, Marko Pajac csúszott rá Holdampf Gergőre, teljesen feleslegesen hátulról, a játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a horvát középpályásnak.

A kiállítás után rögtön szépített az Újpest, Fejes András és Nebojsa Koszovics ütközését a 16-oson belül szabálytalannak ítélte Oláh Gábor, a büntetőt Filip Sztaniszavljevics lőtte a bal alsó sarokba. 1—2. A 72. percben Filipe Oliveira beadását Feczesin vette le, megtolta a labdát, de Sandro Tsveiba alárúgott, ez is jogos 11-es! A büntetőt ismét Feczesin végezte el, bár lövésébe beleütött Banai, a labda a hálóban kötött ki 3—1. Ezzel a Vidi három mérkőzés után, veretlenül vezeti csoportját az idegenbeli mérkőzéseik előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!