Videoton

2014.08.07. 14:45

Feczesin Róbert gólokkal, jó játékkal segítené a Videotont

Hét Olaszországban töltött év - közte egy rövid debreceni kitérővel - után igazolt a Videoton FC labdarúgó-csapatába Feczesin Róbert. A válogatott csatár az elmúlt fordulóban a Dunaújváros ellen már negyed órát a pályán tölthetett piros-kékben.

Bobory Balázs

Feczesin Róbert másodszorra egy ősi rangadón, a Győr elleni presztízsmérkőzésen léphet pályára szombaton Vidi-mezben

A 28 esztendős, 11-szeres magyar válogatott támadó az Újpest színeiben mutatkozott be az NB I-ben, aztán Sopronba igazolt, onnan szerződtette a Brescia. Feczesin Róbert az olaszországi évek alatt megfordult az Ascoliban, legutóbb pedig a Padova játékosa volt.

- Ez a második hete a Videotonnál. Milyenek a tapasztalatai, erre a számított, amikor hazaigazolt?

- Köszönöm a kérdését, remekül érzem magam Fehérváron. Szerencsére olyan közösségbe csöppentem, amely gyorsan befogadott, találkoztam itt régi barátokkal is. Az megint más kérdés, hogy az új csapatom taktikáját, játékrendszerét mikor fogom teljesen elsajátítani, remélem, hogy nagyon gyorsan.

- Egy nyilatkozatában nehezményezte, hogy néhányan hazamenekülésként állítják be a Videotonhoz igazolását.

- Igen, elsősorban sajtótermékekben láttam, hogy így állították be a hazatérésemet. Nem is értettem az egészet, mert ha csak két évet játszottam volna külföldön, akkor még megértem, hogy ez a vélemény rólam, de én hét évet légióskodtam, aligha lehet azt mondani rám, hogy hazamenekültem.

- A lényeg, hogy itthon van, és már be is mutatkozott a Videotonban. Hogy érezte magát a pályán a Dunaújváros elleni mérkőzésen?

- Nagyon jó volt pályára lépni, persze 3-0-ás vezetésnél csatárként beszállni nem egyszerű, ilyen esetekben a csapatok általában az eredmény-, a labda megtartásáért dolgoznak. Egyelőre csak 15 percnyi lehetőséget kaptam, de ez köszönhető annak, hogy taktikai és fizikai értelemben is van egy kis lemaradásom, de nagyon örültem a lehetőségnek és a bemutatkozásomnak.

- Ha már fizikai állapot: tavaly sokat volt sérült, nagy a lemaradása?

- Valóban nem volt szerencsés szezonom, de az utolsó két-három hónapot már teljes intenzitással végigedzettem, teljesen egészséges vagyok, így nincs nagy lemaradás, egyre jobban haladok ezen a téren is.

- Edzője, Joan Carillo a DPASE elleni mérkőzés után azt is megpendítette, hogy a jövőben akár két csatárral is rohamozhat a Vidi.

- Többféle felállást, játékrendszert gyakorlunk az edzéseken. Ha egy támadóval állunk fel, akkor is meg kell tanulnom a mozgásokat, a helyezkedést, mert Olaszországban mást kértek tőlem. Az új dolgokat meg kell szoknom, aztán számomra mindegy, hogy egy-, vagy kétcsatáros rendszerben játszunk, a lényeg, hogy jó teljesítménnyel tudjam segíteni a Videotont.

- 2007-ben távozott Bresciába, 2014-ben tért vissza Magyarországra. Változott valami ennyi idő alatt a futballunkban?

- A körülmények egyértelműen javultak, láttam a stadionokat, létesítményeket, ilyen szempontból nagy az előrelépés. Hogy taktikai érettség, vagy színvonal szempontjából változott-e valami, csak most fogom majd megtapasztalni.

- Mire lehet képes a Videoton a bajnokságban?

- Bármire. Olaszországban is nyomon követtem a magyar bajnokságot, tisztában vagyok az erőviszonyokkal. A Vidiben szimpatikus volt, hogy egy szisztematikus munka segítségével próbál építkezni, ez a csapat játékán is látszik. Sikerült jól erősíteni, vagyis tényleg mindent elérhetünk.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!