nagyszabású ünnep

2018.03.08. 14:37

Vidám virágvázákká változtak a Kreml tornyai

Egy alkalmazás segítségével, a "kiterjesztett valóság" révén virtuálisan kivirágoztak a moszkvai Kreml tornyai a nemzetközi nőnap alkalmából.

Az alkalmazásnak köszönhetően a fővárosi Puskin- és Majakovszkij-szobor képe mellett feltűntek azok a verssorok, amelyeket a két költőóriás a szebbik nemnek szentelt.

Az ünnep alkalmából más vezetők mellett Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Szobjanyin, a főváros polgármestere is felköszöntötte az orosz lányokat és asszonyokat.

Szobjanyin elmondta, hogy Moszkvába az ünnep alkalmából 50 millió virágot szállítottak. A moszkvai metró és a népszerű 714-es számú városi autóbusz női utasait csütörtökön virággal köszöntötték fel közlekedési vállalat munkatársai.

Az orosz belügyminisztérium videoklipet tett közzé, amelyen közúti ellenőrzést végző közlekedési rendőrök tulipánnal lepték meg a volánnál ülő hölgyeket, majd villogó járőrautókból kirakták a „március 8.” feliratot.

A nemzetközi nőnapról, amely 1965 óta munkaszüneti nap, 1919 óta emlékeznek meg Oroszországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában