nem titkolt cél, hogy minden szinten legyen

2018.07.27. 14:00

Új kezelőágyat adtak át a fehérvári rendelőintézetben

Tegnap kora délután mutatták be a kerekesszékkel érkező betegek ellátását könnyítő eszközt, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Rendelőintézetében.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Új kezelőágy

A kezelőágyat, illetve annak működését Varga Miklós traumatológus mutatta be. A villanymotorokkal mozgatható ágy mélyre süllyeszthető, többféle szögben dönthető és állítható. A bemutató során elmondták, nemcsak mozgássérültek vizsgálatakor alkalmazható az új szerkezet, hanem olyan sérültek, betegek esetén is, akiket a mentősök kerekesszékkel hoznak be.

Beindítani egy folyamatot, hogy az elsőt majd újabbak kövessék

A korábbi fix ágyak magassága 120 centiméter volt, magasabb, mint egy kerekesszék karfája, tehát a betegeket eddig kézi erővel lehetett csak mozgatni a szék és a kezelőágy között. Egy másik fontos kiegészítő eszköz is a falra került. A kapaszkodó talán egyszerű dolognak tűnik modern ágy mellett, azonban akinek szüksége van egy stabil pontra a mozgáshoz, annak nagy biztonságot nyújt. Jelen volt az átadáskor Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató, Fodor Szilvia rendelőintézeti vezető asszisztens a kórháztól, valamint Östör Annamária az önkormányzat és Láncos Róbert az EsélyKör képviseletében. Láncos Róbert, a humán bizottság tagja kérdésünkre elmondta, hogy saját személyes érintettsége okán indult el ez a kezdeményezés.

A cél az, hogy minden szinten legyen ilyen vizsgálóágy Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnokkal egyeztettek, majd felvették a kapcsolatot az abdai Segítő Nemzedék Alapítvánnyal, hogy egyrészt legyen egy ilyen mobil, de fékezhető kezelőágy a rendelőintézetben, másrészt, hogy beindítsanak egy folyamatot, hogy az elsőt újabbak kövessék.

A nem titkolt cél az, hogy minden szinten legyen legalább egy ilyen kezelőágy. A civil szervezetek, az önkormányzat és a kórház között olajozott volt az együttműködés, gyorsan lezajlott a beszerzés, a szállítás és az átadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!