Testépítés

2017.12.09. 11:30

A fehérvári Drávucz András újra a pódiumon

Drávucz András három év kihagyás után ismét azzal foglalkozott, amit a legjobban szeret, a versenyzéssel.

Nagy Péter

Drávucz András

Edzőként, csapatvezetőként, nemzetközi bíróként és apaként kíván helytállni a fehérvári sportember, aki idén négy nemzetközi megmérettetésen vett részt. Az Athletic Physique kategóriájában azonban nem mindig előny a nyúlánk és erős testalkat.

- A klasszikus testépítés egy testsúly- és magasságarányos csoport, ahol még fontos a fazon – kezdte a székesfehérvári Drávucz András.

- A nyílt osztályban már nincsenek megkötések, ott akármekkora lehetsz, hozzám ez a szám illik a legjobban. Egyébként a 191 centiméteremmel én vagyok a világ legmagasabb atletikus versenyzője, az ellenfeleim úgy 15 centiméterrel kisebbek.

- Hogyan értékeli az idei szereplést?

- Mongóliában egy technikai malőr következtében maradtam le a döntőről, a hazánkban megengedett barnító krém túl gyengének bizonyult. Egy kiélezett küzdelemben ilyen nüanszok dönthetnek, nekem pedig kutyakötelességem elfogadni a bírák döntését. Ha egy hellyel előrébb, az ötödik pozícióban végzek, akkor lehet, serleggel a kezemben térhetek haza.

- A Budapesti Bodysport Kupán már döntőben pózolhatott.

- Ott végül a hatodik lettem. A formaidőzítés szempontjából korai volt ez a megmérettetés, egy kicsit vizes voltam. A WABBA budapesti világbajnokságán már egy jobb, szárazabb teljesítményt nyújtottam, a hamburgi Mr. Universe-ön pedig még életem formája sem volt elég a fináléhoz. Ennek ellenére úgy érzem, hogy ezen a viadalon a testépítő sportág legjobbjai ellen sem vallottam szégyent.

Nem megszokott a testépítők között, hogy 191 centisen feszíti izmait a versenyeken
Fotós: Drávucz A.

- Milyen tervekkel vág neki az évnek?

- Olyan ez a sport, mint a szobrászat, az embernek folyamatosan tökéletesítenie kell a testét, ezt teszem én is. Jövőre csak bíróként tevékenykedem, versenyzőként inkább a 2019-es esztendőre készülök, mert még vannak céljaim a testépítésben – mondta a 35 éves Drávucz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!