Szilveszter

2018.01.01. 15:00

Egy estére és egy éjjelre házibulivá vált Székesfehérvár

Sok száz ember közös házibulijának konyhájává alakult át szilveszter éjjelén a székesfehérvári belváros. Megtapasztalhattuk már annyiszor, mindig a konyhában a legjobb a hangulat, mert ott tereferéznek a legmókásabb figurák.

Majer Tamás

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Már napközben zizegett a levegő városszerte. Házibulijuk helyszínére tartó színes társaságok járták az utcákat, többen egy-egy jobbféle pezsgő üvegének nyakát markolászva lépdeltek társaik nyomában. Sötétedés után az égre ívelt tűzijátékok fényei szolgáltak számukra jelzőfényként.

S itt-ott megrobajlott a város a petárdák zajától, amelyekkel – ki tudja? – tán valóban csak az ártó és rontó szellemek távoltartása volt a célja a durrogtatóknak. A fehérvári belvárosban a Zichy színpad előtt volt a leghangosabb, legélénkebb az este. A belvárosi „házibulin” együtt szilvesztereztek gyerekek és szülők, osztálytársak, nagyszülők és unokák, baráti társaságok, fiatalok és idősek.

Fotós: Koppán Viktor Dávid

A J.A.M Showband zenekar háromszor is színpadra lépett, több órányi slágerdömpingjük célba talált, közösen énekelték velük a refréneket a mulatozó emberek. Kiemelt eseménye volt a színpadi műsornak a 2017-es Fehérvár Hangja tehetségkutató győztesének, Ferenczy-Nagy Boglárkának és a verseny egyik különdíjasának, Papp Rebekának a fellépése.

Fotós: Koppán Viktor Dávid

S amikor az óra mutatója végtére is éjfél felé indult el, a Zichy színpadra lépett Brunner Márta, Jónás Andrea és Váradi Eszter Sára is. A régi nagy siker, a Hair dalainak felelevenítése mellett a magyar könnyűzene gyöngyszemei közül is énekeltek a közönségkedvenc hölgyek. Éjfélkor tűzijáték üdvözölte a még zöldfülű 2018-as évet.

Fotós: Koppán Viktor Dávid

A korábban hosszú időn keresztül a fehérvári színházban játszó, a közönség szeretetét élvező Brunner Mártával még a koncert előtt sikerült váltanunk néhány szót.

- Jó érzésekkel jöttem Székesfehérvárra – felelte arra a kérdésünkre, hogy milyen ismét Fehérváron fellépni. – Alapító tagja voltam a színháznak. Minden fiatal pályakezdőnek azt kívánom, hogy olyan társulata, olyan színháza legyen, mint amilyen nekem itt tizennégy csodálatos éven át megadatott – beszélt a Vörösmarty Színházban töltött meghatározó időszakáról. – Ez már nincs, de kár lenne ezen búslakodni. Nyilván az élet változik, de mi együtt maradtunk, s ez a legfontosabb. Szeretném most egy kicsit behunyni a szemem, és visszaforgatni az idő kerekét, hogy újra együtt legyünk. Nagyon örülök, hogy most itt vagyok – mondta pár perccel az éjfélt váró, régi csapattal közös koncertjük kezdete előtt a színésznő, aki szabadúszóként már öt éve visszatérően játszik a budapesti Újszínházban. Brunner Márta emellett – férjével közösen – sokat foglalkozik lovaival is. Gyakran szerveznek lovas táborokat sóskúti otthonuk környékén.

Hajnal felé DJ Zsiráf zenei összeállítása zárta színpadi műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!