Bejárás

2018.02.06. 11:30

Új sportcsarnok épül májusra a Széna téri iskolánál

Szerkezetkész az új, ezer négyzetméteres sportcsarnok, tornacsarnok, amely a Széna Téri Általános Iskola mellett épül.

V. Varga József

A bejáráson a városvezetők és a beruházók tájékoztatták a sajtót a Széna téri sportcsarnok építésének jelenlegi fázisáról

Fotó: Fehér Gábor

Bejárást tartottak tegnap délután a Széna Téri Általános Iskola mellett épülő tornacsarnoknál. A régóta várt fejlesztés a Köfém SC beruházásában elnyert társaságiadó-kedvezmény pályázat révén valósul meg, a megyeszékhely támogatásával. Az évtizedek óta várt fejlesztés a Köfém SC beruházásában csaknem 726 millió forintból valósul meg. Az elnyert társaságiadó-kedvezmény pályázati forrást Székesfehérvár önkormányzata 222 millió forintos önrésszel egészítette ki.

Amint elhangzott: a sportegyesület utánpótlásrendszerének legnagyobb hiányossága, a szakmai és a minőségi munka fejlődésének gátja a kritikusnak mondható létesítményhelyzet.

A bejáráson a városvezetők és a beruházók tájékoztatták a sajtót a Széna téri sportcsarnok építésének jelenlegi fázisáról
Fotós: Fehér Gábor

Az ezer négyzetméter alapterületű, impozáns csarnokban helyet kap egy szabványméretű, 20-szor 40 méteres kézilabdapálya és egy 250 néző befogadására alkalmas lelátó is. Az új sportlétesítményt iskolai időben a Széna téri iskolába járó diákok használják a mindennapos testnevelésórák keretében, délutánonként pedig a Köfém SC utánpótlásbázisa edz majd a csarnokban.

Várhatóan 2018 májusára elkészül az új sportcsarnok, ami szép ajándék lehet a Széna Téri Általános Iskolának, az intézmény ugyanis május 23-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Amint megtudtuk: a csarnok közvetlen összeköttetésben áll majd az iskola épületével, viszont leválasztható lesz, így az iskolai órák megtartása után önállóan tud működni. A létesítmény mind műszakilag, mind esztétikailag megfelel a kor követelményeinek, a homlokzat kialakítása alkalmazkodik majd az iskola épületének építészeti sajátosságaihoz.

Cser-Palkovics András polgármester nyilatkozott
Fotós: Fehér Gábor

Nagyon fontosnak ítélte a kormány által hozott döntést Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, amelynek révén a cégek az általuk befizetett adóforintokból támogathatják az utánpótlás-nevelést és a sportot. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: a létesítmény a fehérváriak közösségét is szolgálja majd.

TANULÁS ÉS SPORTOLÁS SZEBB ÉS JOBB KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT

Fejér megyében a nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program során a múlt évben új tornateremmel gazdagodott Gárdony, Pázmánd és Zichy- újfalu. Sárbogárdon várhatóan hamarosan átadják az új tanuszodát, s Enyingen is készül az uszodai

létesítmény. A kormány novemberi döntésével együtt összesen közel 150 településen valósul meg oktatási infrastruktúrafejlesztés. A programon felül is történnek iskolafejlesztések, a kormány augusztusban jelentette be, hogy 81 milliárdos forrásból közel 400 településen 527 iskolát újít meg.

A fejlesztések célja a települések népességmegtartó képességének erősítése és az, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, és több lehetőségük legyen a sportolásra. A második ütemben megvalósuló 20 tornaterem, 26 tanuszoda, valamint 19 tanteremfejlesztés mellett új iskola épül a többi között Felcsúton. A Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Tankerületi Központ 23 általános iskolájában (Bakonycsernyétől Válig) összesen csaknem 3,3 milliárd forint jut majd 2018-tól az emberi erőforrás fejlesztési operatív program pályázatain tornaterem- és iskolafelújításokra, illetve informatikai fejlesztésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!