Hiába az új aszfalt?

2018.01.09. 20:00

A sárosdi MÁV-átjárónál erősen morzsolódik az út

Tavaly év végén aszfaltozták újra a 6228-as számú úton található vasúti átjáró pár méteres szakaszát. A kivitelezés azonban nem sikerült.

Szanyi-Nagy Judit

A régi és az új aszfalt találkozásánál kátyú van, az új réteg pedig morzsolódik

Fotó: Nagy Norbert

A vasúti átjárót a múlt év végén, hetekkel ezelőtt újraaszfaltozták. Az új területen a felület szétmállott, és az új aszfalt közepén már kátyú is található – hívta fel a figyelmünket egyik olvasónk.

Ugyancsak ő emelte ki azt is: nem ez az első alkalom, hogy az átjáró aszfaltozását elkészítik, sőt, egy korábbi javítás miatt egy néhány centis szintkülönbség is volt az út és a vasúti sínek között.

A régi és az új aszfalt találkozásánál kátyú van, az új réteg pedig morzsolódik
Fotós: Nagy Norbert

Az üggyel kapcsolatban először annak kellett utánajárnunk, kihez tartozik a kérdéses terület. Mint kiderült: a 6228-as számú, Dunaföldvárt és Seregélyest összekötő úton a Magyar Állami Vasutak Zrt. (MÁV) végeztette el a munkát.

Kérdésünkre az illetékesek elmondták: számukra is ismert az út minőségének állapota, pontosabban az, hogy a vállalkozó által tavaly év végén elkészített új aszfalt morzsolódik.

A kátyúval kapcsolatban azt válaszolták: ha a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (mint folyamatos ellenőrzéseket folytató útfenntartó) kéri, természetesen kijavítják azt. Sőt, mivel az útátjárók aszfaltozása egy nagyobb év végi projekt volt, jelenleg garanciális a kérdéses rész.

A sárosdi szakasz helyreállítása – az időjárás és a nem működő aszfaltkeverés miatt – tavasszal várható – tudtuk meg a szakemberektől.

Addig is ajánlott lassan és körültekintően közlekedni az érintett útszakaszon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!