Ajtó egy másik, szeretetteli világba

2018.01.21. 15:30

Reichert Karolina mindig talál időt a jótékonykodásra

Bármennyire közhelyes is, Reichert Karolina, Fehérvár Szépe – a Fejér Megyei Hírlap királynője nemcsak kapni, de adni is szeret: több helyen jótékonykodik.

Szanyi-Nagy Judit

A pozitív energia a képekből, a mosolygó arcokból is sugárzik

Fotó: dolgozók

- Az életben a szeretet, a család és az összefogás a legfontosabbak. Nekem megadatott, hogy legyenek szüleim, nagyszüleim és testvéreim, amiért nagyon hálás vagyok. Így én is törődni igyekszem azokkal, akiknek kevesebb szeretet és törődés jutott, például azért, mert nincsen családjuk – mesél motivációiról Karolina.

A lány élete egyik legnagyobb állomásának nevezi azt, hogy három évvel ezelőtt részt vehetett egy, az árva gyermekeknek rendezett Mikulás-napi rendezvényen.

- Ott arcfestést és hajfonást vállaltam. Mindezért cserébe ajándékot is kaptam: a szereteten túl az egyik kislány egy karácsonyfadíszt készített nekem, amit minden évben fel-akasztok a fánkra – mondja.

Tavaly nyáron a Karitász Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményébe látogatott el, ahol az egyik csoportból Loncival és édesanyjával ismerkedett meg.

- Nagyon kedvesek voltak velem, szóval úgy döntöttem, meglátogatom a teljes csoportot is. A ház vezetője, Magyar László kedvesen fogadott, és a megbeszélt időpontban vendégül láttak ott. Az együtt töltött időt nagyon élveztük, rengeteg pozitív energiát kaptam, mert ezek az emberek tele vannak szeretettel. Amint átlépem a küszöböt, egy teljesen másik világba csöppenek. Nem is gondolná az ember, hogy pár óra együtt töltött idővel mennyire megváltozhatnak bennünk az emberi értékek – meséli.

A Szent Kristóf Házban a csoporttól egy kis levendulacsomagot kapott, amely egy házilag készített karkötőt és egy képeslapot tartalmazott.

A pozitív energia a képekből, a mosolygó arcokból is sugárzik
Fotós: dolgozók

- Az egyik ismerősöm, Nagy Krisztina olyan csoportot hozott létre, ahol a nehéz helyzetben lévő embertársainknak segíthetünk. Örömmel váltam meg a ruháimtól és a gyermekkori játékaimtól is, mert tudom, hogy jó helyre kerültek – részletezi.

Karolina az iskola és a többi elfoglaltsága mellett szakít időt a jótékonysági programokra. Az előzőek mellett a Fezen fesztiválon is feltűnt már önkéntes hostessként: az irodában segédkezett, figyelt a rendre és segítette a többi dolgozó munkáját.

- A jövőben is szeretném támogatni ezeket az embereket, sőt, nemcsak egyénileg jótékonykodnék, de szervezeteknek is segítenék – mondja, hozzátéve: – Célom, hogy felhívjam a figyelmet azokra az embertársainkra, akiknek kevesebb adatott meg az életben. Vannak dolgok, amik nekünk nem kerülnek semmibe, de a másiknak egy boldog élményt jelentenek: akár egy kedves szó vagy csak egy mosoly...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!