Sajtótájékoztató

2018.02.13. 17:30

Másfél milliárdot kapott iskolai felújításokra Pusztaszabolcs

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ több intézmény felújítását érintő projektindító sajtótájékoztatót tartott hétfőn Pusztaszabolcson.

Balla Tibor

A hétfői tájékoztatón részt vett Molnár Zoltán, Tessely Zoltán, Galambos Dénes, Varga Gábor és Szilágyiné Német Sarolta

Fotó: Hankusz Kálmán

A sajtótájékoztatón részt vett Szilágyiné Németh Sarolta, Dunaújvárosi Tankerületi Központ igazgatója, Galambos Dénes a 4-es, Tessely Zoltán a 3-as, Varga Gábor az 5-ös választókerület országgyűlési képviselői és Molnár Zoltán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A tankerület igazgatója elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatain nyert másfél milliárd forintból energetikai felújításokat végeznek majd el, új tornatermeket és tantermeket, nyelvi laborokat alakítanak ki, fejlesztik a közösségi tereket, bővítik a tanári szobákat és a könyvtárakat.

A több intézményt érintő nyertes iskola-felújítási pályázatok részleteit a tankerületi igazgató ismertette. Elmondta, az infrastrukturális fejlesztések hosszú távú, átfogó célja, hogy biztosított legyen a közel azonos színvonalú köznevelési feladatellátáshoz való hozzáférés, hogy rendelkezésre álljanak a fejlesztésben érintett intézményben a jelen kor elvárásainak megfelelő számú, korszerűen felszerelt tantermek, laborok, nyelvi képzési helyek, informatikai eszközök, valamint közösségi terek, a megfelelő sportolási lehetőségek és a mindennapos testnevelés feltételei, továbbá, hogy elérhetővé váljon a helyi igényeken alapuló művészetoktatás, a tehetséggondozás és a hátránykompenzációhoz szükséges terek és eszközök. Kifejtette, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett pályázatokon nyert mindösszesen másfél milliárd forintból energetikai felújításokat – nyílászáró csere, homlokzatszigetelés, napkollektor telepítés – végeznek majd el, új tornatermeket és tantermeket, nyelvi laborokat alakítanak ki, fejlesztik a közösségi tereket, bővítik a tanári szobákat és a könyvtárakat.

A hétfői tájékoztatón részt vett Molnár Zoltán, Tessely Zoltán, Galambos Dénes, Varga Gábor és Szilágyiné Német Sarolta
Fotós: Hankusz Kálmán

Szilágyiné Németh Sarolta elmondta, eszközbeszerzéseket is terveznek a pályázati forrásból, informatikai, intézményi hálózati rendszert építenek ki, akadálymentesítik az iskolákat, mosdókat újítanak fel, parkosítanak, tornatermet építenek. A munkálatokra 26 hónap áll rendelkezésre. A projektek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Galambos Dénes, Fejér megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy ezekkel a nyertes pályázatokkal és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert összegekkel az iskolák fontos lehetőséghez jutottak. Mint mondta, ő mindvégig személy szerint is kiállt saját választókörzete, Pusztaszabolcs mellett, amely dominál a nyertesek között, hiszen 585 millió forintos fejlesztés valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!