Sok kárt okozott

2017.12.30. 11:30

Váratlanul csapott le a vihar a megyére

Óriási károk keletkeztek megyeszerte a vihar miatt, mely jégesővel és óriási széllel érkezett csütörtök este.

V. Varga József

sgs

Fotó: Koppán Viktor

Nem kímélte a viharos erejű szél a megyeszékhely karácsonyfáját. Amint Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő lapunknak elmondta: a szél tegnap, a reggeli órákban derékba törte a fát. A katasztrófavédelem részéről a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a gyors felderítés során megállapították, hogy személyi sérülés nem történt. Az önkormányzat munkatársai a jelentős roncsolódás miatt úgy döntöttek, hogy a karácsonyfát nem állítják vissza. Ezt követően a tűzoltók megkezdték a fa feldarabolását, közben a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntesei értékmentést végeztek.

Fotós: Koppán Viktor

A vihar váratlanul csapott le Polgárdira. Tekintettel az épületben keletkezett károkra, az általános és művészeti iskola igazgatója, Kárpátiné Frank Éva 2018. január 3. és január 5. között rendkívüli tanítási szünetet rendelt el. A rendkívüli tanítási szünet ideje alatt az intézmény vezetése és a tankerület a város önkormányzatával együttműködve dolgozza ki a stratégiát az iskola III. számú épületében tanuló öt osztály, valamint a tornacsarnokban tartandó testnevelésórák áthelyezésére.

Vihar után – kármentesítés Polgárdiban Fotó: MTI (Mónus Márton)

Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Cser-Palkovics András tegnap délelőtt arról tájékoztatta Nyikos László polgármestert, hogy a megyeszékhely pénzbeli támogatással kívánja kifejezni szolidaritását Polgárdinak. Fehérvár polgármestere úgy fogalmazott: a koronázóváros minimum ötmillió forintos támogatást nyújt annak érdekében, hogy a polgárdi gyermekek mielőbb újra saját iskolájukban tanulhassanak.

Az iskolaépület és a tornacsarnok megközelítése jelenleg élet- és balesetveszélyes! Az önkormányzat mindent megtesz, hogy felhívja a lakosság figyelmét az omlásveszélyre. – Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak a jó szándékú embereknek, akik felajánlották segítségüket a romok eltakarításában, ám a fennálló omlásveszély miatt jelenleg túl kockázatos lenne a lakosságot bevonni a munkálatokba – mondta el Nyikos László.

Családi házra dőlt egy fenyőfa Gánton Fotó: Farkas-Bozsik Gábor 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!