Koronavírus Fejérben

2020.05.13. 07:25

Nem nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében – A keddi nap legfontosabb hírei

Szerda virradóra a koronavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében továbbra is 338 fő, tehát nem változott a keddi adatokhoz képest. A keddi nap legfontosabb híreit pedig összegyűjtöttük egy helyre Önöknek.

feol.hu

Forrás: Pixabay.com

Ajándékcsomag a fehérvári kórház dolgozóinak

A járványhelyzetre való tekintettel ajándékcsomag küldeménnyel köszöntötte a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórház ápolóit dr. Molnár Krisztián, az ápolók nemzetközi napja alkalmából. A kórház csákvári intézményében dolgozó ápolóknak és ápolónőknek Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel és Illés Szabolcs, Csákvár polgármesterével közösen mondott köszönetet a mindennapokban tanúsított becsületes, kitartó és áldozatos munkájukért, ezekben a nehéz, embert próbáló időkben.

A benzinkutak is alkalmazkodtak

Miután minden Magyar­országon működő töltő­állomás-hálózaton visszaesett az üzemanyag-­forgalom a kijárási korlátozás miatt, az üzemeltetők többsége rövidebb nyitvatartást vezetett be, néhány kutat pedig ideiglenesen be is zártak. Az elmúlt héten némi élénkülés már tapasztalható volt.

Ha van megszokott töltőállomásuk, ahová rendszeresen járnak, biztosan feltűnt, vezettek-e be bármilyen változást, ellenkező esetben azonban továbbra is érhetnek minket meglepetések, ha tankolni indulunk. Arról, hogy milyen változások érintik az egyes töltőállomásokat, mire számíthatnak az autósok hosszabb távon, és általában hogyan érintette a hazai benzinkutakat üzemeltető cégeket a járványhelyzet, lapunk a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-t és a Shell Magyarországot kérdezte.

Fertőtlenítésen esnek át a játszóterek nyitás előtt

Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatta Székesfehérvár lakosságát a legfontosabb információkról.

Székesfehérvár polgármestere a keddi tájékoztatója elején köszönetét fejezte ki az ápolóknak elhivatott munkájukért az Ápolók Nemzetközi Napján.

A játszóterek átfogó fertőtlenítése május 18-ig – mielőtt megnyitnánk őket – megtörténik. Ezt a munkát a Városgondnokság végzi. Ezt követően, az időjárás függvényében heti rendszerességgel fogunk ezeken a helyeken permetezni, Nanosept fertőtlenítőszer használatával. Ezen kívül a játszóterek tisztántartása, a kézi szemetesek, kutyatoalettek ürítése a veszélyhelyzet előtt kialakított rendben fog zajlani.

A teljes tájékoztatót itt olvashatják.

Bírja a terhelést az újvárosi kórház

Fontos támaszpontja a megyei egészségügyi ellátásnak Székesfehérvár mellett Dunaújváros is – a körülményekről Mészáros Lajossal, a kórház főigazgatójával beszéltünk.

Augusztus 20-án rendeznék meg a Gyulai István Memorialt a Bregyóban

A szervezők keddi közleménye szerint az új időpont kiválasztásánál figyelembe vették az elmúlt időszak történéseit, a koronavírus-járvány hatásait, a hazai és nemzetközi versenynaptár alakulását, és a nemzetközi szövetség (WA) ajánlásait a nemzeti bajnokságok időpontja tekintetében. A WA áprilisban jelentette be, hogy idén az augusztus 8-9-i hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat.

A közlemény szerint „az újraéledő nemzetközi atlétikai versenyprogram egyik első eseménye lesz Székesfehérváron a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj.”

A versenyre eredetileg július 7-én került volna sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!