Koronavírus Fejérben

2020.05.04. 07:15

Négy fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Fejér megyében – Ez történt vasárnap

Az elmúlt heteket a koronavírus és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. Összegyűjtöttük a vasárnapi nap ehhez kapcsolódó, megyénket érintő híreit

feol.hu

Fotó: koronavirus.gov.hu

304-re nőtt a fertőzöttek száma hétfő reggelre Fejér megyében

A koronavirus.gov.hu tájékoztatóoldal szerint vasárnap a fertőzöttek száma 300 fő volt, míg hétfő reggelre ez a szám 304-ra emelkedett, tehát a beazonosított fertőzöttek száma 4 fővel nőtt. Összesen pedig 3035 fő beazonosított fertőzött van az országban

Fotó: koronavirus.gov.hu

Kötelező lesz az arc eltakarása a MÁV járatain

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30 százalékos kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során – ismertette a MÁV-START intézkedéseit a Magyar Nemzet.

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

Egyre nagyobb szükség van a házi dolgozókra

Egy munkaközvetítéssel és képzéssel foglalkozó iroda koordinátora, szociális munkatársa azt állítja, kétszer annyi házi gondozónak is lenne munkája, mint ahányan ma a pályán vannak, az igény pedig folyamatosan bővül. Kereskedő Emőke szerint már a járvány előtt egyre több gondozót kerestek, a vírus megjelenése a hiányt csak tovább fokozta. Interjúnkat Kereskedő Emőkével itt olvashatják.

Egyed Attila kreatív hajvágás áldozata lett

A Vörösmarty Színház színművészének már-már horrorfilmeket idéző kínzást kellett elviselnie. Ez természetesen csak vicc, ám a hajvágásáról szóló videó, melyben gyermekei ejtették túszul, a karanténidőszak kreativitásának egy újabb tökéletes példánya! Mint látható, ahhoz, hogy az ember jól érezze magát és másokat is szórakoztasson, nincs is szükség ma már egy telefonon és némi kreativitáson kívül semmire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!