Harmincnégy új munkahely

2018.04.03. 14:00

Új műanyaghulladékot feldolgozó üzem indul Fehérváron

Új üzem kezdi meg működését Fehérváron, amely a legkorszerűbb technológiával dolgozó, műanyag hulladékot feldolgozó gyártósor a megyeszékhelyen. A cég 34 új munkahelyet teremt.

B. Kiss László

Az új üzem egyelőre tesztüzemmódban termel

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

2015-ben magyar tulajdonosok alapították a Plastikon CEE Kft.-t, amely Székesfehérváron, egy bérelt csarnokban – egyelőre tesztjelleggel – kezdte meg működését. A mintegy 1 milliárd forintért beszerzett technológia révén az üzem mosott, ledarált PET-hulladékból, azaz műanyagból állít elő akár élelmiszeripari felhasználásra is alkalmas fóliát. A Magyarországon egyedülálló technológia telepítéséhez 333 millió forint támogatást pályázaton nyert el a cég – mondta el lapunknak Mátrai István, a cég vezetője.

Az újonnan alapított cég a beruházással 34 új munkahelyet teremtett.

Lapunk kérdésére, miszerint mennyire könnyen sikerült alkalmazottakat találni, azt a választ kaptuk, hogy ez manapság Fehérváron tényleg nem egyszerű dolog…

Az új üzem egyelőre tesztüzemmódban termel
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az üzemet csütörtökön délután avatták, az ünnepségen beszédet mondott Biczó L. Imre, az Óbudai Egyetem, fővárosban található környezetvédelmi karának képviseletében – a karral együtt­működési megállapodást kötött a cég –, Weingartner Balázs, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Mészáros Attila alpolgármester is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!