Gratulálunk!

2018.01.19. 07:00

Hazavitte a bodajki győztes a mozaikkereső fődíját

96 évesen nyerte meg mozaikkereső játékunk fődíját a bodajki Nemes Ferenc, aki csütörtökön vehette át a több milliót érő autót egy szombathelyi kereskedésben.

Budai Dávid

A 96 éves Nemes Ferenc unokája vezethette haza a gyönyörű új autót, amelyet tegnap vehetett át a nyertes Szombathelyen

Fotó: Nagy Jácint

Átvette az autót a karácsonyi mozaikkereső 96 éves nyertese, Nemes Ferenc. Az 5,6 millió forintos Renault Capture-t Pósa Árpád, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője adta át csütörtökön délután a Renault Baumgartnerben.

Azért éppen ő, mivel a Bodajkon élő nyertes a Fejér Megyei Hírlap mozaikjait gyűjtötte össze és küldte be, hogy aztán a minden eddigi rekordot megdöntő több mint 35 ezer beérkezett szelvény közül éppen az övét húzzák ki.

- Ki gondolta volna, hogy éppen az én papíromat húzzák ki? Ez nagyon nagy szerencse! Egy fiatal hölgy hívott fel azzal, hogy nyertem, először nem is hittem el, visszakérdeztem: biztos, hogy igazat mond? Azt mondta, biztos. Később aztán kiderült, hogy tényleg én nyertem – mesélte Nemes Ferenc percekkel a nyereményátvétel előtt az autószalonban. – Az autó az enyém lesz, de én nem fogom használni, mivel nincs jogosítványom.

- A családban mindig akad majd valaki, aki elviszi, nekem legfeljebb a benzint kell kifizetni – mondta nevetve a csaknem 100 esztendős nyertes. Ami biztos: az autót az unoka, Nemes Róbert vezette haza, de egy fotó kedvéért először természetesen a boldog nyertes ülhetett a kormány mögé.

Nemes Ferencnek a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, Pósa Árpád adta át az autó kulcsát
Fotós: Nagy Jácint

Nemes Ferenc 1949-ben házasodott meg, de már évekkel ezelőtt megözvegyült, feleségével több mint 61 évet éltek meg együtt. Öt gyerekük született, három lány és két fiú. Tíz unokája és 13 dédunokája van. A dédunokák közül húszéves a legidősebb és három a legkisebb.

A Fejér Megyei Hírlapnak évtizedek óta előfizetője: mindennap elejétől a végéig elolvassa.

A karácsonyi mozaikkereső tavaly november 20-án, tehát szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt kezdődött, és december 20-án zárult.

A 96 éves Nemes Ferenc unokája vezethette haza a gyönyörű új autót, amelyet tegnap vehetett át a nyertes Szombathelyen
Fotós: Nagy Jácint

A játékban öt dunántúli megyei lap: a Zalai Hírlap, a Vas Népe, a Napló, a Fejér Megyei Hírlap, valamint a Dunaújvárosi Hírlap olvasói vehettek részt. Az ötödik alkalommal meghirdetett mozaikkeresőben csaknem kilenc millió forint értékben összesen harminchárom nyereményt sorsoltunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!