Koronavírus Fejérben

2020.03.19. 17:30

Intézkedések a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben

Számos szakrendelés és egészségügyi ellátás működik a velencei szakorvosi rendelőintézetben, melynek működési rendjét szintén érintették a járványügyi intézkedések.

S. Töttő Rita

Forrás: Shutterstock

SZAKORVOSI RENDELÉSEK, RECEPTEK

A Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben a járványhelyzetre való tekintettel komoly óvintézkedéseket vezettek be. Ferencz Péter ügyvezető igazgató elmondta: a diagnosztikai és a terápiás szakorvosi tevékenység átmenetileg szünetel. A rendelőintézetben megszüntetik péntektől az olyan szakrendeléseket, melyek nem a sürgős betegellátást szolgálják. Ez csaknem minden szakrendelésre vonatkozik. Azon szakrendelések esetén, ahol a kérdéses gyógyszert csak az illetékes szakrendelés szakorvosa írhatja föl, a receptfelírás telefonos úton történik. Az érintett beteg a rendelőintézetet hívhatja, ahol a digitális felhőbe kerül az e-recept, amely TAJ számmal a gyógyszertárban kiváltható. A tervezhető műtéteket leállították. A korábban készült vizsgálati leletek kiadása folyamatosan megtörténik.

VÉRVÉTEL

Hétfőre tisztázódik, mikor, milyen módon lesz lehetőség sürgős esetekben vérvételre a Velencei Szakorvosi Rendelőintézetben. Az azonban már biztos, hogy a sürgős eseteket is csak előre egyeztetett időpontban, a vérvételi helyre egyenként behívva fogadják majd a rendelőintézet vérvételi laboratóriumában.

HÁZIORVOSI ÜGYELET

A Velencei-tó Környéki Központi Háziorvosi Ügyeleti szolgálat, amely szintén a rendelőintézet keretein belül működik, továbbra is várja azokat a betegeket is, akik felső légúti panaszokkal érkeznek. A járványügyi óvintézkedések betartása azonban megköveteli, hogy az orvos és az asszisztencia ne kerüljön közvetlen kontaktusba azokkal a betegekkel, akik esetleg koronavírussal lehetnek fertőzöttek. Ezért először mindenkit zárt ajtók mellett kérdeznek ki, s ha felső légúti panaszokkal érkező betegekről van szó, telefonos konzultáció keretében végzik el orvosi ellátásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!