„Dögösen”, elementáris, meggyőző erővel

2017.12.11. 07:00

Ferenczy-Nagy Boglárka nyerte a Fehérvár Hangja döntőjét

Ferenczy-Nagy Boglárka nyerte a 2017-es Fehérvár Hangja tehetségkutató verseny döntőjét szombaton a Vörösmarty Színházban.

V. Varga József

Édesapja, Ferenczy-Nagy István, Székesfehérvár korábbi polgármestere egy nagy öleléssel és virágcsokorral várta lányát az eredményhirdetést követő fogadáson. „Mindenben támogatjuk Bogit, tudja, hogy mit akar” – jegyezte meg a Fejér Megyei Hírlap munkatársának.

A tizenkét döntős – Arany Timi, Barkóczi Gyula, Ferenczy-Nagy Bogi, Gesztesi Alexandra, Kaifis Zoé, Király Dominika, Nagy Gréta, Nagy Lili, Németh Patrícia, Papp Rebeka, Tarr Petra, Vuleković Szonja – elkápráztatta a nagyérdeműt. Kicsit ugyan hiányoltuk, hogy egyetlenegy magyar dalt sem énekeltek, de mindenképpen róluk szólt ez az éjszakába nyúló este. Új, friss hangokról, tehetségről és lelkesedésről.

A győzelmet Ferenczy-Nagy Boglárka érdemelte ki, aki a döntőben a 4 Non Blondes együttes What’s Up rock slágerét énekelte „dögösen”, elementáris, meggyőző erővel. A verseny második helyezettje Jennifer Hudson dalával Németh Patrícia lett, a harmadik pedig Beyoncé slágerével Gesztesi Alexandra.

A fehérvári tehetségkutató döntőjébe tizenketten jutottak be Fotó: Igari Balázs

A közönségdíjat Vulekovic Szonja gyűjtötte be, különdíjat kapott Papp Rebeka, a zsűri különdíját pedig Barkóczi Gyula vehette át.

A fődíjat, Székesfehérvár Megyei Jogú Város plakettjét Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át a győztesnek.

A szakmai zsűri elnöki tisztét Pásztor Anna énekes, az Anna and the Barbies zenekar vezetője töltötte be. Az ítészek között foglalt helyet Fehér Adrienn énekesnő, színésznő, Magán Olivér, a Peet Project billentyűse és Vörös Tamás jazz-zenész.

A Fehérvár Hangja 2017 döntőjét Szakál Attila rendezte (a szombati volt a sorban a negyedik tehetségkutató), műsorvezetőként Harsányi Leventét és Váradi Eszter Sára színésznőt üdvözölhette a közönség.

Amint elhangzott: a versenyzők felkészülését mentorok segítették, a kísérő zenekart Csóka Péter zenei vezető irányította.

A produkciókhoz a táncos elemeket a Megadance Székesfehérvári Táncszínház, a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium, valamint a székesfehérvári Gorsium Művészeti Szakgimnázium fiatal táncosai biztosították.

Az idei döntő sztárvendége Takács Nikolas volt, akit hét éve az X-faktorban ismerhetett és szeretett meg a közönség. Több alkalommal is színpadra lépett az előző verseny győztese, Zabos Regina.

A fődíjat Cser-Palkovics András adta át Fotó: Igari Balázs

Pásztor Anna az énekesi pálya nehézségeiről és szépségeiről, az alázatról szólt az ifjú énekeseknek. Fehér Adrienn Ferenczy-Nagy Bogi fellépését követően csak annyit mondott: „Hát, kislányom! Őrület vagy!” Magán Olivér szerint a saját dalok a nyerők, hiszen azok vallanak igazán saját lelki világunkról. Vörös Tamás többször megemlítette: „Könyörgöm, járjatok énektanárhoz!”

A győztes Ferenczy-Nagy Boglárkát a versenyt követően faggattuk. Amint elmondta: a Vasvári Pál Gimnázium 11. osztályosa, énektanárhoz soha nem járt, s hogy az éneklés mellett a versmondás és a színjátszás is fontos számára. Színész szeretne lenni.

Két éve is indult a megmérettetésen, most barátai ösztönzésére vágott neki ismét a küldetésnek. Az eredmény kihirdetését követően alig tudott megszólalni. Először hinni sem akarta.

 

Bogi 21 gramm című dala igazi siker a fiatalok körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!