Fema Állatmentő Egyesület

2017.12.09. 08:00

Székesfehérvár segítséget nyújt az állatmentőknek

Szinte a maradék reményét is elveszítette a Fema Állatmentő Egyesület vezetője, amikor meglátta az áramszolgáltató éves elszámolását.

S. Töttő Rita

b

Több mint 800 ezer forintot kell kifizetniük. E rendkívüli helyzetet látva Cser-Palkovics András, a város polgármestere is jelentős támogatásra tesz javaslatot.

Megdöbbentő mértékű összegről kapott számlát a napokban a Fema Állatmentő Egyesület vezetője. Turczer Edina nem hitt a szemének, amikor meglátta a 806 ezer forintos éves elszámolást. Az öt éve működő fehérvári szervezet közel ezer állatot mentett már meg az emberi gondatlanságból, kegyetlenségből, ám az így kiemelt, illetve felkarolt kutyák, macskák gondozása további terheket ró rájuk.

Ezért történhetett meg az, hogy a karanténjukban működő infralámpák és árammal működő fűtésrendszer szinte folyamatos működésben volt az elmúlt évben. És ennek köszönhető az áramszámla nagysága is. Kétségbeesett sorok kíséretében mutatta meg az összeget közösségi oldalán az állatmentő, melyet látva Cser-Palkovics András polgármester maga vette fel a kapcsolatot a szervezettel.

Turczer Edina: rendkívüli segítőkészséget tapasztalt
Fotós: FEMA

- Nem hittem a fülemnek, amikor kiderült, hogy Cser-Palkovics Andrással beszélek – mesélte Turczer Edina, akinek nagy kő esett le a szívéről, amikor megtudta: a város polgármestere 600 ezer forintos egyszeri támogatásra tesz javaslatot a következő, december 15-i közgyűlésen. A polgármester nyilatkozatot is kiadott, mégpedig azért, hogy másokat is ösztönözzön a támogatásra:

„Ezzel segíti a város a Fema működőképességének megtartását, hogy végezhessék az általuk felvállalt rendkívüli fontosságú, karitatív feladatokat.” Számlaszámuk: 10700093 – 67838194 – 51100005 (Cib)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!