Fejér megyében leáldozott a „szebb jövő”

2019.09.11. 17:06

Képtelenek voltak a megye jobbikosai megfelelő számú ajánlást összeszedni

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Molnár Krisztián, a Fidesz–KDNP megyei listavezetője, hogy Fejér megyében a Jobbik nem tudta összegyűjteni azt az 1147 aláírást, amely ahhoz lett volna szükséges, hogy megyei listát állítson.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: shutterstock

Molnár Krisztián kategorikusan kijelentette: – Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében. Bár még a kampányidőszak fele sem telt el, de a Jobbik máris elvesztette a 2019. évi önkormányzati választásokat Fejér megyében.

A számadat megdöbbentő, hiszen 230 ezer választásra jogosult emberből 1147 aláírást képtelen volt összegyűjteni a Jobbik Fejér megyei szervezete, pedig egy választó több indulót is támogathatott volna. Ezzel szemben a Fidesz–KDNP két nap alatt 6500 aláírást gyűjtött be, és már augusztus 25-én letudta a jelölést. A Jobbiknak az 1147 aláírást két hét alatt kellett volna megszerezni.

„Bár a Fejér Megyei Választási Bizottság döntése még nem jogerős, de úgy gondolom, hogy olyan sok érvényes aláírás hiányzik a küszöbhöz, hogy ez a döntés nem fog változni” – mondta sajtótájékoztatóján Molnár Krisztián.

Természetesen a hatalomért még kapaszkodik egy-két jobbikos politikus. Pintér Tamás Dunaújvárosban indul polgármesterjelöltként, de nem pártja nevét, a Jobbikot nem veszi a szájára, hanem egy jelölő szervezet fedőneve alatt szerepel. Ugyanígy tesz a fehérvári Fazakas Attila, aki egy szintén fedőnévvel ellátott szervezet neve alatt szerepel, jobbikosként összebútorozva a Demokratikus Koalícióval.

„Más helyen is tapasztalható, hogy jobbikos jelöltek ál-jelölőszervezetek és baloldali pártok mögé bújnak, immáron nem a bukott Jobbik égisze alatt, de mindenképpen a túlélésre játszanak és próbálják a választópolgárokat becsapni, eltüntetni a jobbikos kötődésüket. Minderre mindenképpen fel szeretném hívni a választópolgárok figyelmét” – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP Fejér megyei listavezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!