Dalverseny

2018.02.17. 15:30

Eurovízió döntőt Magyarországra! Ez a dunaújvárosi Horváth Tamás célja

A Dal című televíziós válogató szombat esti élő elődöntőjében újra színpadra lép a dunaújvárosi Horváth Tamás. Az énekes abban bízik, nem a műsor döntője lesz számára a végállomás.

Majer Tamás

A dunaújvárosi Horváth Tamás szombaton újra fellép A dalban

Fotó: Kaszner Nikolett

Portugáliába, Lisszabonba vágyik Horváth Tamás ott rendezik ugyanis az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét. Meggyfa című dalával szeretné meghódítani az öreg kontinenst. Ehhez azonban még néhány akadályt vennie kell. Tamás szombaton este énekel A dal című műsor elődöntőjében, ha továbbjut, jövő hétvégén már a lisszaboni repülőjegyért küzdhet meg. A dal győztese képviseli ugyanis Magyarországot a rangos könnyűzenei viadalon.

– Az első percben a fejembe vettem, hogyha a Meggyfa kijut az Eurovízióra, szeretném elhozni az első helyezést Magyarországnak – mondta Tamás. Ha nyer, jövőre hazánk rendezheti a versenyt.

Ismert, az eddigi legnagyobb magyar siker az európai dalverseny történetében Bayer Friderika nevéhez fűződik, aki 1994-ben negyedik lett a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal.

Magyarország legsokoldalúbb előadója-cím

Tamás ígéri, ha kijut, Portugáliában is magyarul adja elő versenydalát. A dunaújvárosi fiatalembernek egyébként nem A dal című műsor az első tévés megmérettetése. Tavaly szerepelt a TV2-n futó Sztárban Sztár című műsor ötödik szériájában. Annak előtte elsősorban videómegosztó csatornáján publikált dalai révén volt ismert, ezért is hatalmas eredmény számára, hogy ő nyerte meg a showt, s érdemelte ki a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet 2017-ben.

A döntőben Janicsák Vecát, Pápai Jocit és Király Viktort előzte meg. Tavaly éppen Pápai Joci képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, miután megnyerte A dal 2017-es válogatóját.

A dunaújvárosi Horváth Tamás szombaton újra fellép A dalban
Fotós: Kaszner Nikolett

A Sztárban Sztár műsorban magyar és világslágereket adtak elő az énekesek. A feladat szerint ráadásul minden tekintetben a lehető legjobban kellett hasonlítaniuk az eredeti előadókhoz. S nemcsak megszólalásig...

„Óriási élmény volt. Tíz hét fantasztikus kirándulásnak nevezném. Nagyszerű embereket ismertem meg, s úgy érzem, hogy rengeteget fejlődtem a műsor ideje alatt. Életem egyik legjobb kalandja volt.”

– mesélte Tamás.

Mint mondta, gyerekkora óta Michael Jackson-rajongó, imádta, hogy az ő bőrébe is belebújhatott.

A dalban viszont saját szerzeményével szállt versenybe

– Könnyebb ez a feladat számomra, mert önmagam lehetek, magamat adhatom a színpadon. Én írtam, én hangszereltem a Meggyfát. Boldog vagyok, hogy szerepelhetek A dalban. Örülök, hogy a közönség azon része is megismerhet, akik korábban esetleg nem követték a munkásságomat – emelte ki a zenész, aki életfilozófiájáról is szólt: minden elé helyezi a szeretetet, s hogy boldogan élje a napjait. A közönséget is arra sarkallja, hogy a szürke hétköznapokban is meglássák a színeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!