Magyar Kultúra Napja

2018.01.23. 14:00

A kultúra nagykövete – Gondolatok András Ferenctől az évforduló kapcsán – videó

A Magyar Kultúra Napját január 22-én ünnepeljük, ugyanis ezen a napon fejezte be Kölcsey a Himnusz utolsó sorait. E jeles évfordulóról megyeszerte megemlékeztek.

Horváth Virág, Elekes Gergő, Tringli Alexa

Az évforduló alkalmat ad arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Ezen a napon számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak, megmutatva ezzel a kultúra sokszínűségét és változatosságát. Arra kerestük a választ, hogy mit jelent a mindennapokban a kultúra, hogyan befolyásolja hétköznapjainkat.

Erről dr. habil. András Ferencet kérdeztük, aki központi alakja Dunaföldvár kulturális életének. Elnöke a dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egyletnek, amely a havonta megjelenő városi lapot és a Dunaföldvár tv-t működteti, valamint 1998 óta már több film és kiadvány elkészítésében vett részt.

A kulturális egylet a dunaföldvári szellemi élet összefogását tartja legfőbb elvének, s ezen túl a kultúra, a tudomány ápolását, a helyi értékek közvetítését, az ismeretterjesztés elősegítését is feladatuknak tartják.

dr. habil. András Ferenc veszprémi Pannon Egyetem Filozófia, Történettudomány és Antropológia Intézetének, Antropológia és Etika Tanszék vezetője, egyetemi adjunktus. A dunaföldvári Part-Oldalak Kulturális Egylet vezetője.

 

Az egylet által kitűzött célokat András Ferenc a Pannon Egyetem adjunktusaként is szem előtt tartja. Hallgatói nagyfokú tudást és felkészültséget sajátíthatnak el tőle, és magas szinten képviselhetik a hagyományokat, a kultúrát és a tudományt.

Munkájáért 2018-ban a Magyar Kultúra Napján egyletének képviseletében átvehette a Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat is.

A Dunaföldvár Kultúrájáért Díjat vasárnap a Part-Oldalak Kulturális Egylet kapta 20 éves eredményes működéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!