Nagyszabású koncert

2017.12.11. 18:01

Karácsonyi klasszikus jazzbe csomagolva – Diótörő a Vörösmarty Színházban

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és Budapest Jazz Orchestra közösen ad nagyszabású koncertet december 19-én, kedden, 18 órától az új ligetsori hotel közvetlen szomszédságában lévő MKOSZ edzőközpontban.

Majer Tamás

Fotó: fmh_foto

A hétfői sajtótájékoztatón ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikusok igazgatója, Dubóczky Gergely karmester, Kollmann Gábor, a Budapest Jazz Orchestra igazgatója és Selmeczi Gábor koncertmester beszélt a különlegesnek ígérkező zenei estéről.

A hangversenyen Csajkovszkij eredeti Diótörőjét és a Duke Ellington-féle átirat darabjait egymás után, tényleg versengve, egymásra licitálva játsszák majd el a zenészek – ez lesz az előadás első része. A másodikban Sosztakovics II. Jazz Szvitjének dallamai csendülnek fel.

– Izgalmas, könnyen befogadható koncerttel várjuk a közönséget – mondta el Dubóczky Gergely karmester.

Kollmann Gábor kiemelte, nagy öröm számukra a fehérvári meghívás. Fontosnak tartja, hogy produkcióik ne csak a fővárosi, de a vidéki zenebarátokhoz is eljussanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!