Közgyűlés

2018.02.15. 14:00

Fejér megye támogatja Seregélyes várossá válását

A választásokig várhatóan már nem tart több ülést a megyei közgyűlés – jelentette be a grémium elnöke.

B. Kiss László

Molnár Krisztián sajtótájékoztatón számolt be az ülésről

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén döntött a megyei kitüntető címek – így a díszpolgári cím – odaítéléséről. Ezúttal mindegyik díjban két-két személy részesül. Az elismeréseket április 6-án, Fehérváron, a megyeházán megrendezendő megyenapon nyújtják át. A megyenap fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki személyesen is jelen lesz – mondta el Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a grémium ülését követő sajtótájékoztatón.

Molnár Krisztián sajtótájékoztatón számolt be az ülésről
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A közgyűlés meghozta továbbá két TOP pályázat esetében a végső, támogató értelmű döntést, így már csak négy települési pályázat ügye maradt még függőben. A TOP pályázatok keretében egyébként immár mintegy 33 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutottak hozzá a megye települései, miként azt Molnár Krisztián megjegyezte. A megyei közgyűlés – mégpedig egyhangúlag – támogatásáról biztosította továbbá Seregélyest abban a törekvésében, hogy elnyerhesse a városi címet, rangot. A grémium csütörtöki ülésen elfogadta Fejér megye klímastratégiáját. A stratégia kidolgozására egy 30 millió forintos, nyertes pályázat jelentette a fedezetet, a munka pedig – melynek során széles körű konzultációk, egyeztetések zajlottak – 2016-ban kezdődött – mondta el az elnök, aki a megye valamennyi polgárát az országgyűlési választáson történő részvételre buzdítja.

– A voksolás tétje most különösen nagy, hiszen az országra nehezedő külső, belső migrációs nyomás miatt a magyarság, valamint a kereszténység is veszélybe került – fogalmazott Molnár Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!