Nyolcadik alkalommal ajándékoztak

2017.12.13. 07:00

Mosolyt csaltak az arcokra Fehérvár Angyalai

Idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI hatvanhat diákja részesült ajándékcsomagban.

Borsányi Bea

angyal

Székesfehérvár önkormányzata 2010-ben rendezte meg először az eseményt, így az idén nyolcadik alkalommal került sor a Fehérvár Angyalai adományozó ünnepségre. amelynek keretében minden évben más-más célcsoportnak teszik szebbé az ünnepre hangolódás időszakát, az adventet. Az ünnepégen megjelent Cser-Palkovics András polgármester, valamint a város önkormányzati képviselői közül többen is.

– Tudjuk, hogy a karácsony nem az ajándékról kell, hogy szóljon, de azt is pontosan tudjuk, hogy egy gyermek életében az a csillogó fa és alatta a meglepetés mennyire fontos. Ezek csalogatják az arcokra a mosolyt. A mosoly előcsalogatásához szeretnénk mi is hozzájárulni a magunk ajándékaival. A város pedig ezúton köszöni meg az intézmény elkötelezett dolgozóinak a munkát – mondta köszöntőjében Cser-Palkovics András.

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI igazgatója válaszként elmondta, az intézmény életében az adventi időszak egy kicsit mindig megnyúlik, hiszen a gyerekek hosszú ideig készülnek a karácsonyra. Most is már november eleje óta próbálnak, gyakorolnak.

Hatvanhat gyermeket ajándékoztak meg a Hiemer-ház Báltermében fotó: Pesti Tamás

– Szerencsés helyzetben van intézményünk – tette hozzá az igazgató asszony –, mert minket nem csak az év ezen időszakában segítenek és hívnak ünnepi eseményekre, de az önkormányzat, a tankerület és a város multinacionális cégei egész évben támogatnak minket. Szeretném ezt most mindenkinek szívből megköszönni. Azt gondolom, hogy a tanulóink és az intézményünk valamennyi dolgozója nagyon rászolgált ezekre a kis angyali csomagokra.

A köszöntőket követően következett a műsor, amelyben először a századforduló már-már elfeledett karácsonyainak hangulatát idézte meg Szabó Miklós Bence és Borbély Levente Miklós Móra Ferenc azonos címet viselő novellája nyomán. Majd Takács Noémi és Szabó Dániel Ferenc zenés interaktív foglalkozása következett, végül Babics Noémi a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának növendéke, egykori székesfehérvári diák hegedűprodukcióját hallhatták a résztvevők. A délután fénypontja természetesen az ajándékozás volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!