Vértesalja

2010.06.03. 02:29

Segélyhívórender, a Móri kistérségben is

Csókakő - Százhúsz segélyhívó készüléket tervez telepíteni a rászorulókhoz a kistérségben a Jobb Otthon Alapítvány. Erről a csókai idősek otthonának nyílt napján értesültünk.

Kiss László

Családi napra voltunk hivatalosak az Aranyhegyi Idősek Otthonába. A szervezőknek szerencséjük volt, szép, napsütéses napot fogtak ki annyi eső közepette. A lakók a kertben gyülekeztek, közös nótázással vette kezdetét a nap. Majd némi tornával, szellemi vetélkedővel folytatódott. Az üstökben jófajta étkek főttek, háromféle közül is lehetett választani. A kézműves-foglalkozáson készültek az intézmény dekorálását szolgálják. Az önkormányzat tulajdonában levő házat a Jobb Otthon Alapítvány működteti. Képviselője, Zsigmond Ágnes ez alkalommal mondta el lapunknak: az Aba-Sárvíz kistérség után a móriban is megszervezik a házi segítségnyújtás rendszerét. A tervezett 120 készülék működtetéséhez szükséges hálózatot, a 24 órás szolgálatot ellátó diszpécserközpontot az alapítvány építi ki. A rendszer működtetéséhez - három évre szólóan - pályázati támogatást is nyertek, mintegy 12 millió forintot. A segélyhívó előnye, hogy egyszerűbb a kezelése, mint a telefonnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!