Vértesalja

2011.09.29. 04:57

Táncsicsos diákok sikere a földtudományi diákkonferencián

Mór - Országos sikert könyvelhettek el a Táncsics gimnázium diákjai, akik az elmúlt hét végén két harmadik helyezést is hazahoztak a földtudományi diákkonferenciáról.

B. Kiss László

Szeptember 23-24. között a móri Táncsics Mihály Gimnázium hat tanulója vett részt az V. Miskolci Földtudományi Diákkonferencián.  A móri diákok négy előadással készültek; ketten harmadik helyezést értek el - tudtuk meg Nagy Andrea tanárnőtől.  Homen Attila, az egyik harmadik helyezett, az egykori Agrár-telephez kötődő műtrágya szennyezéssel kapcsolatban vizsgált vízmintákat Móron, és tartotta meg eredményeiről szóló előadását. A szintén dobogós helyezést elért Nyári Emőke és Nyitrai Zsuzsanna a fényszennyezés kérdésével foglalkoztak. Csonkics Andrea és Klock Ádám Az utolsó szénbánya Magyarországon címmel tartottak előadást a márkushegyi bányáról. A barlangokról Géringer Enikő előadását hallgathatta meg a többi versenyző és az egyetemi oktatókból álló zsűri. A szakmai színvonalat a miskolci egyetem, a szervező garantálta, a nemzetköziséget pedig a gyergyószentmiklósról és Kolozsvárról érkezett diákok biztosították.
 A konferencia a diákoknak kitűnő lehetőséget nyújtott megmérettetni magukat, kipróbálni a kutatómunkát, megtapasztalni az egyetemi környezetet, a földrajz sokszínűségét; arról nem is szólva, hogy a közös élmény határokon is átnyúló a barátságokat kovácsolt. A móraiak ez úton biztatnak  minden lelkes, érdeklődő diákot és tanárt: induljon a jövő évi konferencián, a jutalom nem marad el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!