Vértesalja

2011.09.15. 05:13

Bölcsődei részleg indul Csákváron

Csákvár - Több millió forintba került, de megérte a bölcsődei férőhely kialakítása, ugyanis sokan szeretnék a Mese-Vár Óvodába járatni pici csemetéjüket. Októbertől megtehetik.

S. Töttő Rita

A gyereklétszám csökkenése miatt felszabadult egy csoportszoba a csákvári Mese-Vár Óvoda épületében, amelyet azonban nem akartak kihasználatlanul hagyni - mutatott rá a bölcsődei csoport kialakításának okaira Faddi Péterné, az óvoda vezetője, aki ezzel tizenkét-tizennégy bölcsődés korú gyermeknek tudott helyet kialakítani intézményében. Csákváron működik már egy református bölcsőde, az igény mégis sokkal nagyobb: ez idáig tíz gyermeket vettek fel a leendő bölcsődei csoportba, és még Zámolyról, Gántról is akadt jelentkező.
A település saját költségén alakította ki a bölcsődei részleget, amely 3,5 millió forintjába került - árulta el Katonáné Venguszt Beatrix polgármester. Ebből az összegből szép új gyermekbútorokat vásároltak, vizesblokkot és egy külön udvarrészt alakítottak ki a kisebbeknek. Az új fektetők, pelenkázóasztalok, ágyneműk és huzatok is csak arra várnak, hogy a bölcsődések birtokba vegyék azokat - ezek már láthatók is az intézményben, amely csak arra vár, hogy megkapják a működési engedélyt.
- Reményeink szerint októberben már jöhetnek a kisebb gyerekek is, addigra ugyanis minden szükséges feltétel adott lesz a nyitáshoz - tette hozzá az intézményvezető és a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!