Vértesalja

2011.09.30. 12:00

Az ábrándozás tilos, de tervezni muszáj!

Időközi választáson nyerte el a többség bizalmát Mészáros Lőrinc, aki egyébként már volt képviselő a testületben. Társadalmi megbízatással vállalta a polgármesterséget.

Zsohár Melinda

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöki tisztét is betöltő Mészáros Lőrinc magánvállalkozó is, s vagyonából jelentős összegeket áldozott a község szép régi épületeinek felújítására.
- Ilyen területen flúgos vagyok  - fogalmaz önironikusan a polgármester, bár a régi épületek iránti szenvedélyével nincs egyedül. Nem titok, anyagi helyzete megengedi, hogy milliókat áldozzon megmentendő házakra. Ha emiatt bírálják, azt feleli, másnak is van pénze, nem firtatja, hova teszi, ő is költhetné másra a sajátját, de neki ez szerez örömet. A hajdani kúriában működő orvosi rendelőt kívülről teljesen felújíttatta,  s a csaknem elpusztult vasútállomást is haló poraiból élesztette újjá. Huszonöt millió forintot költött minderre a cége, illetve a saját pénzéből. - Nagyon szeretem a falumat. A szüleim kunok, de én már itt születtem, s itt is akarok maradni - mondja.  Polgármesterként a pénztelenséggel kell szembenéznie, képviselőtársaival együtt, ehhez képest elég nagy terveket szőnek. Az orvosi rendelő helyett építenének a művelődési ház helyén új épületet. Oda helyeznék az egészségügyet a védőnői szolgálattal, s a könyvtárral. - A községháza marad a mi polgármesteri hivatalunk, a megüresedő orvosi rendelőbe pedig legalább öt település körjegyzőségét szándékozzuk elhelyezni  - mondja. Szeptembertől pedig elindul az első két osztály az önálló alapítású felcsúti középiskolában: szakiskola és érettségit adó szakközépiskola indul  agrár és gasztronómiai profillal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!