Vértesalja

2011.07.06. 17:53

Családi szórakozás

Kincsesbánya - Családi vetélkedő, főzőverseny és focitorna is volt a Kincs Kultúra Egyesület által szervezett családi napon, amelyről Szatzker Csaba tudósította a Vértesalját.

B. Kiss László

"Anyu holnap is tűzoltóautózunk?"  - kérdezte egy  kisgyemek, miközben édesanyjával másztak ki az iszkaszentgyörgyi tűzoltók járművéből, egy igazi élményt adó, szirénázós kör után. Sok-sok ilyen kört kellett lebonyolítaniuk a türelmes tűzoltóknak, mert rengeteg gyerek és legalább annyi felnőtt szeretett volna tűzoltóautózni. A Kincs Kultúra Egyesület családi napi rendezvényének pontosan ez volt a célja - fogalmaz a Vértesaljának küldött beszámolójában az egyesület tagja, Szatzker Csaba. A szervezők azt szerették volna, ha az asszonyok sem maradnak ki a szórakoztató programokból, ezért a főzőverseny résztvevői a többiek ebédjéről is gondoskodtak.  Az 1965-ben végzett általános iskolások a családi nappal párhuzamosan tartották találkozójukat. Megható volt, hogy első osztályos tanítónőjük,  Miklós Eszter  gond nélkül megismerte egykori tanítványait. A családi nap megnyitóját Bajkai János polgármester mondta, majd a rendőrségi kutyakiképzésből kaphattak -  fegyverdurrogástól hangos - ízelítőt a résztvevők.  Voltak kézművesfoglalkozások, amelyekhez a gyerekek mellett több szülő is kedvet kapott.  Ebéd után következett a mini kispályás labdarúgó torna, melyet a városi kispályás bajnokságban első helyen végzett kincsesi csapat nyert. A tollaslabda versenyből pedig hagyományt szeretne az egyesület  teremteni.  Nem lazíthattak a gyeplőn egy pillanatra sem a kincsesi Lovaspark tulajdonosai (Rita és férje), a lovaglás és sétakocsikázás soha meg nem unható időtöltést jelent, kicsinek, nagynak egyaránt - fogalmaz Szatzker Csaba, aki szerint valóságos show volt a családi vetélkedő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!