Vértesalja

2009.11.19. 03:28

A gyermekek biztonságáért

Bodajk - A biztonságos közlekedéssel, a baleset-megelőzéssel kapcsolatos alapvető ismeretek már óvodáskorban elsajátíthatók. Erre példa a Törpe Ovi kezdeményezése.

B. Kiss László

Nem lehet elég korán elkezdeni a környezettudatos életmódra, a biztonságos közlekedésre nevelést - tartják a bodajki Törpe Ovi nevelői. Ennek a jegyében szervezték meg az óvodában - az Alcoa Alapítvány támogatásával - a Középpontban a biztonság című programsorozatot. Először a szülők tájékoztatása érdekében újságot adtak ki. Az alapítványi oviba járó valamennyi kisgyerek láthatósági mellényt kapott, amit napi rendszerességgel használnak is. Az udvaron közlekedési pályát alakítottak ki, és a fokozott biztonság érdekében lecserélték a kaput. A sorozatban az első program a 2008 szeptemberében megtartott autómentes nap volt, melyet az idén ősszel megismételtek. Ennek keretében például megajándékozták azt az ovist, akit nem autóval hoztak. A Szülők iskolájának keretében mentős tartott előadást az elsősegélynyújtásról, a gyerekbalesetek megelőzőséről. Tavasszal pedig egy egész hetet áldoztak a belesetmegelőzésre. Volt ekkor játszóház, rendőrségi bemutató, és a tűzoltók is ellátogattak az óvodába. Az ismeretek bővítése érdekében az ovisok elki-rándultak a Közlekedési Múzeumba, Budapestre, hazafelé pedig útbaejtették a budaörsi repteret, ahol igazi légijárműveket is megcsodálhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!