Vértesalja

2007.09.13. 02:29

Kötelező perecrágás

Mór (db) - Egy rendkívül esszenciális program-ajánlóval szeretnénk irányba állítani mind-azokat, akik bár tudják, fesztiválon soha nem lehet odaérni sehova, mégis megpróbálják.

Kovalcsik Katalin

Többé-kevésbé végleges formát öltött a Móri bornapok és IV. nemzetközi néptáncfesztivál programterve. Az igazán elszántak már csütörtök délután elkezdhetik az élménygyűjtést, 17-órától Azurák Mihály ad elő bordalokat a Lamberg-kastélyban. A performansz miliőbe ágyazott költői hevület megtekintése minden versrajongóknak kötelező. A könnyed csütörtöki bevezető után pénteken, 11-kor nyílik a fesztivál egyik leginkább várt kiállítása a Tóth Imreként született magyar szobrász, Amerigo Tot művészeti hagyatékából, szintén a Lamberg-kastélyban, majd 15-órakor duplán szórakozhatunk a Művésze-tek Házában: az Égig érő fa bábelőadását nézhetjük meg, az ilyenkor szokásos jófej gyerekbeszólásokkal kísérve. Este aztán míg a Kapucinus téren a The Flippers és a Mirigy játszik, addig a Wekerle csarnokban - a leginkább Schorbert Norbi mögül ismerős - Hamvai P. G. és Budai kevernek. Szombaton délelőtt 10-től folyamatosan néptánc-együttesek a nagyszínpadon, közben szabadon választott a perecrágás, kirakodó vásár a Lamberg-kastélyban és kézműves bemutatók a Szabadiskolában. Este aztán teljesen szétszakad az a tömeg, ami fél hatkor még közösen élteti Balázs Fecót a nagyszínpadnál, 19-órától utcabál ugyanitt a Happening Band-del, közben táncház az Erzsébet téri művházban, majd 21-órától a Wekerlében Back to Black, Paradicsom, végül retródiszkó. Vasárnap a posztmodern jegyében már délelőtt 10-től, aki akarja lefényképezheti a mobiljával a Szabadiskolánál felállított Camera Obscurát, de legkésőbb aztán 15 órakor újra együtt lesz mindenki, kezdődik a szüreti felvonulás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!