Vértesacsa

2016.03.17. 08:34

A szerelmes nyuszipár idén is hódít Vértesacsán

Vértesacsa - Négy ember 40 órányi munkája fekszik abban a nyuszi párban, amely most került ki Vértesacsán. Már hagyomány a településen a szalmabábuk kihelyezése, melyet a helyi Tere-Fere Klubnak köszönhetnek a lakosok.

S. Töttő Rita

Idén is összefogtak az asszonyok Vértesacsán, hogy szép, új nyuszi párral várják a tavaszt és a húsvétot. A négy éve alakult Tere-Fere Klub hölgyei időt, munkát és energiát nem kímélve alkották meg a nyúl párt, amely már három éve minden húsvét előtt színesíti a falut.

Idén teljesen új szalmabábuk készültek, új technikával (Fotó: Schilling János)

- Tavaly teljesen tönkretette az eső a szalmabábukat, ezért újat kellett készítenünk. Viszont idén már új technikát is alkalmaztunk: lécvára, overallba tömve készült a pár, amelyet végül felöltöztettünk – árulta el Mészáros Gyuláné, a klub vezetője, aki szerint minden évben hozzáadnak valami újat a bábukhoz: a ruhák, kiegészítők mindig új színt visznek az alkotásokba. Húsvét után, májusra, a vértesacsai búcsú idejére pedig remélhetőleg idén is elkészül a szalmacsalád, amely a játszótéren vidítja majd a gyerekeket, látogatókat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!