Velence

2013.12.04. 15:55

Télen is épül a Velencei-tó Kapuja

Velence - Decemberben is zavartalanul folytatódik tovább a munka a Velencei-tó Kapuja elnevezésű beruházás területén.

Tihanyi Tamás

– Az időközben beköszöntött, de szerencsére eddig barátságosabb arcát mutató tél sem akasztotta meg a térség legnagyobb turisztikai beruházása, a Velencei-tó Kapuja elnevezésű projekt kivitelezési munkálatait. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a kivitelezők úgy tervezték, hogy a zordabb napokon már tető alatt, védett helyen dolgozhassanak szakembereik – mondta Posch Ede, a projekt kommunikációs feladatait ellátó kft. ügyvezetője.

A szélvédett helyeken néhol már jegesedő Velencei-tó szélén épül az új partfal. Fotó: Lénia 2 Kft.

Az elmúlt hetekben, november eleje óta az építési területen teljes egészében jelentős előrehaladás történt.

– Miközben a szélvédett helyeken néhol már jegesedő tó szélén épül az új partfal, az épületek belsejében megkezdődtek a belső válaszfal szerelései. Novemberben elkezdődnek és a héten is javában folynak a hőhidak homlokzati szigetelési munkálatai is. Jól halad a szervizút melletti parkolóhelyek burkolatának kialakítása is – folytatta Posch Ede, a projekt kommunikációs feladatait ellátó kft. ügyvezetője. – A december eleji napsütésben remekül mutat a központi tér már beüvegezett első szintje és impozáns képet fest a szolgáltató épület közlekedő terének burkolás előtti betonozásának előkészítése is.

Ez év nyarán, június 6-án jelentették be a sajtó képviselői előtt, hogy a kényszerű leállás után végre folytatódhatnak a Velencei-tó Kapujának építési munkálatai. Az építkezés eredetileg 2010 júliusában kezdődött el, aztán a kivitelező anyagi gondjai, majd bekövetkezett csődje miatt a munkálatok előbb lelassultak, majd 35 százalékos készültségi szint mellett végleg leálltak. De nyilvánvalóvá vált, hogy nincs más megoldás a térség fejlődésének érdekében, mint a beruházás folytatása – megkezdődtek a tárgyalások. A közbeszerzési felhívás tavaly júliusban jelent meg, a nyertes zalaegerszegi cégnek tíz hónap alatt kell felépítenie a „Kaput". A projekt 20 hektáron több önálló turisztikai attrakciót is tartalmaz majd és Velencén arra számítanak, megvalósulásával sikerülhet a két-három hónapos szezont akár egész esztendőre meghosszabbítani és végre felejthető lesz a tóparton a hetvenes éveket idéző „retro" hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!