Velence

2014.06.29. 17:25

Rossz időben irány a tóparti sétálóutca!

Hurrá nyaralunk! De mi van, ha az időjárás nem kegyes hozzánk? Ilyenkor kirándulunk, kerékpározunk, eszünk, no meg iszunk.

Buthy Lilla

Kifejezetten hűvös időben érkezünk a Velencei-tó partján húzódó Velence Korzóhoz. Első dolgom, hogy sálat kötök és összefogom a hajam. Elvisz minket a szél. Ennek maximum a szörfösök örülnek – gondolom, de rosszul. Legnagyobb meglepetésünkre így is sok embert találunk a parton. Van, aki a gasztronómiai élvezeteknek hódol, más romantikus sétát tesz kedvesével. Pár fiatal a parkour nevű extrém sportot próbálgatja, és még félmeztelenül strandoló, liluló szájú, libabőrbe bújt gyerekekkel is találkozunk. A körülbelül 21 fokos víz melegnek mondható, ám „felszínre” érve, akár egy némafilm felgyorsított jelenete, úgy törölköznek és öltözködnek a didergő táborozók.

Pár hét, és benépesül a Velencei-tó Fő utcája, a Velence Korzó (Fotó: Molnár Artúr)

– Utoljára húsz éve jártam ezen a szabadstrandon. Gánton vagyunk egy iskolai táborban. Megígértük a gyerekeknek, csobbanhatnak egyet, ezért jöttünk. Játék közben nem fáznak meg, nagyon élvezik – mondja a Budapestről érkezett Páldi Zsolt, aki a homokos partról figyeli őket.

Rögtön egy másik, kerékpáros csoportba botlunk, ők is Budapestről érkeztek a kisdiákokkal. Bicikli, evezés és gyalogtúra. Ők így töltik el az időt a Velencei-tónál. Az üzemeltetőtől, Görgicze Zoltántól megtudom, hamarosan egyedülálló, 2700 négyzetméteres, napi szükségleteket kielégítő üzletsor várja majd az ide látogatókat. A terv az, hogy igazi Fő utcaként funkcionáljon a korzó, ezért télen is szeretnének programokat, karácsonyi vásárt szervezni. Eddig egy panasz érkezett, mégpedig, hogy tolókocsival nehezen, de inkább egyáltalán nem lehet megközelíteni a partot. Ezt a tervezői hibát, az önkormányzattal karöltve, mielőbb megoldják – mondta az üzemeltető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!