Velence

2013.06.13. 05:32

Eredményes diákok

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkáját értékelték a tanévzáró ünnepségen.

Balla Emőke

A diákokat és oktatókat Mészáros Csaba köszöntötte, aki a műszaki és természettudományi pálya jelentőségéről beszélt. Arra biztatta a diákokat, tehetségüket Magyarországon bontakoztassák ki; külföldi tapasztalatszerzés után itthon valósítsák meg álmaikat. A tehetséggondozás és a matematika fontosságát hangsúlyozta Piglerné dr. Lakner Rozália, a műszaki informatikai kar dékánja. Kiemelte, a tehetséggondozó iskola működtetése mellett a kar több rangos matematikai rendezvény szervezésében vesz részt.

A közelmúltban Veszprémben rendezték az országos Hajós György matematikaversenyt, a Japán– magyar diszkrét matematikai konferenciát, itt tartják a Közép- európai matematikai olimpiát és a késleltetett differencia- és differenciálegyenletek témájú nemzetközi konferenciát Balatonfüreden. Dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója az iskola eredményességét ismertette. Az iskola diákjai sikeresen szerepelnek a megmérettetéseken.

A tanévzáró ünnepségen Pintér Ferenc, az iskola igazgatója gratulál Fekete Panna Tímeának, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákjának, aki az Arany Dániel matematikaversenyen elért eredményéért kapott oklevelet. A háttérben Piglerné dr. Lakner Rozália, a műszaki informatikai kar dékánja (Fotó: Szabó László)



Az Arany Dániel matematikaversenyen az iskola 29 diákja jutott döntőbe, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen huszonhárman vettek részt. A tanévzáró ünnepségen a diákok mellett a felkészítő tanárok munkáját is jutalmazták. A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara a minőségi oktatás jegyében többszintű tehetséggondozó rendszert működtet.

2001-ben azzal a céllal alapította az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát, hogy a matematikai és a műszaki pályára készülő középiskolás diákok tehetségének kibontakoztatását segítse. A veszprémi és szolnoki központtal rendelkező képzés az ország minden tájáról vonzza a matematika iránt érdeklődőket, ebben a tanévben több mint 280 diák vett részt a foglalkozásokon. A diákok egy része a határon túlról (Kassáról, Érsekújvárról, Zentáról, Beregszászról) érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!