Velence

2012.06.11. 07:00

EFOTT: Laza foci a strandon

Velence – Már számolják a napokat az idei EFOTT rendezői és látogatói, hiszen július 3-tól 8-ig a tóparti városba költözik sok ezer fiatal. Az esemény a zene, a színház és a sport jegyében szerveződik.

Tihanyi Tamás

A rendezők egy strandfoci mérkőzéssel, valamint BMX bemutatóval várják az érdeklődőket június 12-én, kedden 11 órakor az idei EFOTT helyszínén, a velencei északi strandon, a vízi várnál. Várhatóan ott lesz és a labdát rúgja majd a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata, az Albacomp Fehérvár kosárlabda együttese, a magyar strandfoci válogatott, Fehér Balázs, a Carbonfools énekese, Sub Bass Monster rapper, az Animal Cannibals, Curtis, és Dorogi Péter az Intim Torna Illegálból. A barátságos mérkőzések szakkommentátora Horti Gábor lesz, a játékot a megyei labdarúgó szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, a háromszoros Év játékvezetője cím birtokosa, Arany Tamás vezeti.

A szervezőktől újabb híreket kaptunk a fellépők felől. Péterfy Bori énekesnő kisfia születése után most veti bele magát újra a fesztiválok világába, az EFOTT-ot olyan különleges programlehetőségnek tartja, amit sosem hagyna ki. A Quimbyt többezres közönsége évek óta alig engedi le a színpadról. A zenekar ismét nagy bulival készül, ám a tervek szerint a jellegzetes katartikus quimbys hangzás mellett megújult színpadképet is hoznak magukkal Velencére, akárcsak a Vad Fruttik zenekar tagjai, akik több méteres fényoszlopokkal osztoznak majd a színpadon.



– Nagyon várom már az EFOTT-ot, lévén, hogy a közönség egészen speciális. Mindig nagy élmény egyetemisták előtt fellépni. Érdekes látni, hogyan változnak a fiatalok. Ami a koncertet illeti, tervezzük, hogy új számokat is viszünk Velencére – árulta el Péterfy Bori.

A Quimby elsősorban örökzöld dalokkal érkezik majd július 7-én Velencére, ám a tavaszi fellépések során olyan újításokat is teszteltek, amelyek frissítik a színpadi látványt.

– Mindenképpen szeretnénk, ha többlet-tartalommal tudnánk megtölteni EFOTT-os fellépésünket. Azt akarjuk, hogy Velencén a színpadi látvány több legyen, mint egy átlagos fesztiválos koncerten. A tavaszi fellépéseinken próbálgattuk lehetőségeinket, a tervek már kezdenek összeállni a fejünkben – mondta Kiss Tibor, a Quimby gitáros-énekese, és hozzátette: vendégzenészeket is terveznek hívni Velencére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!