Velence

2015.08.13. 14:46

Csúcsot döntött az EFOTT - 100 ezernél is többen látogattak el a rendezvényre

A Velencei-tó adta páratlan lehetőségeknek, a zenei felhozatalnak, a sportprogramok sokaságának, a turisztikai, gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek köszönhetően az idei fesztiválra minden eddiginél több, 103 ezer látogató érkezett, ez új rekord a 40 éves EFOTT életében.

Végh Nóra

Maszlavér Gábor főszervező örömmel nyugtázta, hogy a több mint 103 ezres látogatószámmal idén újabb rekordot sikerült megdönteniük. A legtöbben a hétvégi programokra voltak kíváncsiak. Csupán néhány ezer vendég döntött, de a végső számok szerint a péntek volt a fesztivál leglátogatottabb napja, amikor is Dub Fx és a Punnany Massif vitte a prímet, míg szombaton az EFOTT40! és Kis Grófo koncertje mozgatott meg tömegeket.

– A szülinapi show-n színpadra lépő nyolc különleges párosnak és a közös daloknak hatalmas sikere volt, a közönség egy emberként énekelte a dalokat. A négyórás koncert végén az összes fellépő a színpadra állt, a köszönőbeszédet követően pedig volt tortavágás, pezsgőlocsolás, konfetti eső és persze tűzijáték is – mesélte Maszlavér Gábor, aki a legnépszerűbb programokként a lovaskocsis borkóstoló túrákat és a sárkányhajó bajnokságot említette.A sikeres velencei pályázatot benyújtó és az idei házigazda szerepét betöltő Óbudai Egyetem szintén pozitív élményekről számolt be. Szögi Gábor, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke elmondta, hogy a helyszín kiválasztása során a Velencei-tó adta páratlan lehetőség, az intézmény kezelésében működő, karnyújtásnyira lévő Alba Regia Műszaki Kar és a főváros közelsége is nagy szerepet játszott. Az egyetem részéről egyébként több mint száz lelkes önkéntes vett részt a lebonyolításban.

A látogatók egyik kedvenc helyszíne a Funder céllövölde volt, ahol a legügyesebb játékosok pólót, napszemüveget, övtáskát, esőkabátot, lángost és sörkupont nyerhettek.


– Napról napra többen látogattak meg bennünket, voltak visszatérő és új vendégek is. A napi nyolcórás nyitva tartás ideje alatt a csoportok folyamatosan, öt-tíz perces cserélődéssel érkeztek. Úgy vettük észre, hogy a fesztiválozók különösen élvezték ezt a játékot, mert merőben eltért a papírkitöltős, kérdőívre válaszolós programoktól – osztotta meg tapasztalatait Vigné Éberling Renáta üzemeltető, aki Fejér megyei felmenőkkel büszkélkedik, ráadásul ük-üknagyszülőkre visszavezetve családjának mindkét ága ebben a szakmában dolgozott.

Remekül érezte magát a fesztiválon a hatalmas bulikat csapó, modern slágereket rézfúvós és ütős hangszerekkel feldolgozó PTE Brass Band is. „A zenélést még a talajon kezdtük el, végül a tömeg nyomásának engedve a feltöltőpontok konténereinek tetején kötöttünk ki. A következő napok a felhőtlen szórakozással teltek csapatunk számára is, a hangszereinket pénteken vettük elő újra, amikor Buda Marcit leptük meg a Petőfi Rádió Alkonyat című műsorának élő adásában. Ezt követően az esti buli katalizátoraiként a strandon csaptunk le az előző napok fáradalmait pihenő közönségre, és próbáltuk party hangulatba hozni őket” – olvasható élménybeszámolójukban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!