Velence

2014.04.27. 14:16

Velencei rövidhírek

Termelői piac nyílik a Kossuth utca 45–ben termelői piacon. Indul a hajózási szezon a Velencei tavon.

Kovalcsik Katalin

Rendkívüli testületi ülés

Hétfő délután 15 órakor rendkívüli testületi ülést tartanak a képviselők a Kastélyban. A valószínűleg zárt ülésen a Velencei–tó Kapuja beruházással kapcsolatos feladatokról tanácskoznak a képviselők.

Termelői piac, saját termékek

A közeljövőben a Kossuth utca 45–ben termelői piacon válogathatnak a háziasszonyok. A kiskertek, „háztájik” zöldségeit, gyümölcseit is beszerezhetik a városi termelői piacon.

Indul a hajózási idény

A Velencei–tó egyik fő vonzereje a simogató, fürdésre csábító víz mellett a sétahajózás. Az igazi idény csak július elsején kezdődik és augusztus 20–ig tart, de a hajóbérlés előrébb is hozhatja a vízi élmények megtapasztalását.

Múzeumok éjszakája

A helytörténeti egyesület is részese lesz múzeumok éjaszakájának. A Lics pincébe költözik a gyűjtemény.

Nyilvánvalóan a helytörténeti gyűjteménynek csupán egy része, amelyet megmutatnak az egyesület tagjai június 21–én éjszaka. Az egyesület elnöke, Galambos Györgyné elmondta, fotókat és más érdekességeket szeretnének megmutatni azoknak, akik szívesen töltik a múzeumok éjszakáját az egyesület igen aktív tagjaival. Május elsején a tagok a majálison is ott lezsnek, főznek is. Közben már szervezik a Velencéről elszármazottak találkozóját, amelyet augusztusra terveznek. A felhívások már sok emberhez eljutottak, eddig majd félszázan tudnak arról, hogy augusztus 19–én érdemes lesz visszatérniük szülőföldjükre, vagy egykori lakóhelyükre. A városban tett látogatáson lemérhetik az elszármazottak, fejlődött–e a település, milyen lakóhelyet hagytak maguk mögött, vannak–e még emberek, olyan helyek, amelyek emlékeket elevenítenek fel bennük.

A „kinőtt” virágokról

Hamarosan befejeződik a város nagyberuházása, ahová adományokat várnak.Az adományok formája nem más, mint a családi házakban, hétvégi pihenőkben megnőtt, és már a helyüket kinőtt virágok, örökzöldek, szobanövények. A cserepes növényeket a Velencei–tó Kapuja díszítésére ajánlhatják fel a velenceiek, a tókörnyéken élők. Aki szeretne saját virágai közt sétálni a beruházásnál, hívja a 22–es körzet 589–402–es telefonszámot, amelyen Török Zsuzsával beszélheti meg , miként kerülhet az ajándék a turisztikai központba. A virágok szállításáról az önkormányzat gondoskodik.

Beiratások

A város általános iskolájában ma kezdődik a beiratkozás. A szülők, tanárok, diákok szombaton nagyot kirándultak.

A Zöldliget iskolában 2014. szeptemberében három első osztályban kezdődik meg a legkisebbek oktatása. Az iskolába a felmérések szerint kilencven kisgyermeket iratnak be szüleik. Két osztályban két tanítsi nyelven folyik majd az oktatás, egy harmadikban pedig normál tervek szerint tanítják íri, olvasni, számolni az apróságokat. Az iskolából júniusban két osztály diákjai ballagnak el.

Címkék#Velence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!