Velence

2014.02.23. 17:47

Elfogadták az idei költségvetést Velencén

A testület tagjai az egy héttel ezelőtti ülésen megtárgyalták és elfogadták város 2014-es pénzügyeit tartalmazó előterjesztést.

Kovalcsik Katalin

A vízparti település az idei évben kétmilliárd 872 millió 550 ezer forintból gazdálkodik, ekkora összeget tartalmaz a város idei költségvetése, foglalta össze a pénzügyi helyzetet Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszony. Elmondta, az adósságkonszolidáció pozitív hatása a településüket is érinti. Az önkormányzat gazdálkodását már egy ideje a feladatfinanszírozási rendszer határozza meg, ami szintén pozitív hatással van a gazdálkodásra. A költségvetésben szereplő összegből zavartalanul tudják működtetni az intézményeket, óvodát, a hivatalt és a könyvtárat, valamint összhangban vannak a város bevételi és kiadási tételei is. A hivatal támogatja a járóbeteg szakellátót, az iskolai étkeztetést, a városüzemeltetési feladatokat is maradéktalanul ellátják. Fontosak a gyermekvédelemmel kapcsolatos teendők, támogatják az idegenforgalom célkitűzéseinek érdekében a helyi TDM szervezetet.

A zavartalan üzemeltetés mellett az is feladata az önkormányzatnak, hogy támogassa a civil szervezeteket, a növekvő gyermeklétszám örvendetes, ugyanakkor fejlesztésre készteti a városvezetőket. Az újtelepi részen lévő Meseliget óvódarész további innovációját is előkészítik. Zavartalan a Velencei–tó Kapuja és városközpont projekt kivitelezése. Az Ófaluban 21 évvel ezelőtt épült meg az általános iskola, aktuális az ablak és ajtócsere, ehhez is támogatást nyújt a város. Az önkormányzat feladatai végrehajtása érdekében nem tervez 2014–es esztendőre adóemelést, hangzott el az ülésen.

Ezek is érdekelhetik