Velence

2011.10.10. 06:05

Dávid, Velence világbajnoka

Velence - Tóth Dávid Velence világbajnoka. Dávid a magyarok sikersportjának számító kajak-kenuban állhatott a világ tetejére, mégpedig K2-ben Kulifai Tamással párban.

Silye Sándor

A bajnokkal szülővárosában, a tóparti településen beszélgettünk. Azzal kezdtük,  miképpen él emlékeiben a gyermekkor, a VVSI-ben eltöltött  időszak?
-  Nagyon szép emlékeim vannak  a kezdetről, a folytatásról,  18 éves koromig sportolhattam a VVSI színeiben. Agárdi versenyzőként az ott töltött utolsó 2 évemben értem el a legjobb eredményeimet, 2002-ben az ifi Eb-re juthattam ki a K4-es tagjaként, ott ezüstöt szereztünk, majd egy év múlva ifi vb-n győztem a K4-ben. Szerettem volna a VVSI-ben maradni, de erre nem volt lehetőség, így előbb a KSI-be, majd az MTK-ba kerültem, és most is ennek a csapatnak vagyok a tagja.

-  Igazi csapatember. De egyéniben nyerne?

- Fontos ebben a sportban, hogy jó csapatember legyek, mert az egyesben egyre nehezebb jó eredményt elérni. Ezt megerősítette az, hogy csapatemberként lehettem a világbajnok páros egyik tagja. Korábban a hajóban hátul voltam, nem én voltam a vezér, de az utóbbi években fordult a helyzet. Egyéniben a válogatón 500 méteren indultam, második lettem, ami nem rossz eredmény.

-  Ha azt mondom Velence, mi ugrik be elsőnek?

- A szüleim, a barátaim, a tó, a vízpart. Ami természetes, hiszen eddigi életem nagyobb részét ott töltöttem. A lelkem most is odahúz. Jólesett, hogy ismerősök, ismeretlenek elismerően szóltak a produkciónkról, az, hogy számomra ismeretlen emberek anyuéknak is gratuláltak a sikereimhez. Jó hazajönni, és ezt hetente egyszer mindig megteszem. A régi társaknak azt szoktam mondani, mindig legyen kitartásuk ahhoz, amit csinálnak, és ha ez meglesz, akkor sikerek lesznek a saját tevékenységükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!