Melyik irányba tovább?

2020.07.22. 07:45

Spányi Antal és Gál Péter Pál véleménye a Nemzeti konzultációról

Augusztus 15-ig küldhető vissza az új Nemzeti konzultációs kérdőív, amelyben a többi között a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a gazdaság újraindításáról és a bevándorlásról is megkérdezik az emberek véleményét.

Szanyi-Nagy Judit

Spányi Antal megyés püspök Fotó: Molnár A

Fotó: Molnar_Artur

– Fontos, hogy minél többen részt vegyenek ebben a közös munkában, hiszen a demokrácia lényege, hogy mindenki elmondhassa a maga meggyőződését, azt pedig a döntéshozók, a felelős vezetők figyelembe vegyék – hangsúlyozta megkeresésünkre Spányi Antal megyés püspök, aki egyike volt az általunk megkérdezett Fejér megyei ismert személyiségeknek.

Úgy vélekedik, a kormány azért is kíváncsi az emberek véleményére, mert abból tudja leszűrni, hogy az országnak valójában milyen irányba kell elmozdulnia, s melyek azok a dolgok, amelyeket az állampolgárok elvárnak a megválasztott vezetéstől. A megyés püspök szerint a kérdőívben azokat a témaköröket érintették, s azokra a pontokra kérdeztek rá, amelyek a közösség, a nemzet jelene és jövője szempontjából fontosak. Ezért is kíváncsiak a válaszokra.

Spányi Antal megyés püspök Fotó: Molnár Artúr

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke hasonló véleményét mondta el megkeresésünkre a Nemzeti konzultáció­ról. A kérdőívet jó eszköznek tartja ahhoz, hogy azok az emberek, akiket foglalkoztat az országuk sorsa és az abban zajló folyamatok iránya, pro és kontra kiterjeszthessék véleményüket a döntéshozók felé.

– Az ívvel a kormány célja valószínűleg az, hogy a lehető legpraktikusabb módon gyűjtse be az állampolgárok viszonylag nagy számának véleményét, ezáltal segítve, befolyásolva a döntésirány meghatározását – húzta alá Gál Péter Pál. A sportember úgy látja, a (köz)élet dolgai tekintetében nyitott és érdeklődő polgártársak minden olyan kérdést megtalálnak a kérdőívben, amely a mindennapokhoz kapcsolódik, vagyis olyan kérdések olvashatók abban, amelyek az embereket valóban foglalkoztatják, érintik.

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az egész konzultációt érdemes egyfajta véleményfelmérésként értelmezni. Ebben nincsen semmi rossz, az országvezetés munkáját segíti minden kitöltő – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!