SÉTA

2018.12.30. 07:05

Móri diákok a bécsi adventen

Advent második vasárnapján több iskolatársammal együtt elutaztunk Bécsbe.

Szelfi az osztrák főváros karácsonyi vásárán Fotó: A szerző

Régóta vártuk már ezt a bizonyos reggelt és azt, hogy indulhassunk. Mindenki izgalommal állt elébe annak, ami a nap folyamán következett. Igaz, fáradtan és nagyon korán, de elfoglaltuk helyeinket a buszon, majd kezdődhetett a kaland. Két óra utazást követően megérkeztünk az első állomásra. Egy hatalmas épület tárult elénk, amelyet már csak kívülről is elég volt megcsodálni. Ez a természettudományi múzeum volt, amelyben három emelet magasan, rengeteg szobán keresztül nézhettünk meg érdekesebbnél érdekesebb állatokat, bogarakat, kőzeteket. Sőt, még csontvázakat is láthattunk, illetve betekinthettünk az ősemberek korába.

Szelfi az osztrák főváros karácsonyi vásárán
Fotó: A szerző

Meg is nézhettük, mi milyenek lettünk volna, ha abban az időben élünk. Utána a múzeum előtti kirakodóban mentünk körbe, majd felkerestük a város nagyobb, tágasabb vásárát. Árusbódék bódék hátán álltak, amerre a szem csak ellátott, teli szebbnél szebb karácsonyi díszekkel, édességekkel. Még a helyi gyerekpuncsot is megkóstolhattuk. A délután folytatásaként átmentünk Schönbrunnba. Időközben besötétedett, így kivilágítva láthattuk a kastélyt, ami nagyon szép látvány volt. Az udvarban éppen adventi műsor zajlott, ennek hangulatában járhattuk végig az újabb vásárt. Sajnálatos módon ezután elindultunk haza. Elfáradva, de boldogan

ültünk vissza a buszba, mert egy ilyen élménnyel lettünk gazdagabbak.

 

Agárdi Anita 9. Ny

Táncsics gimnázium, Mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!