nuntius

2019.10.13. 07:12

Lengyel, magyar két jó barát…

Lengyel testvérvárosunk diákjai ismerkedhettek meg, idén már harmadszorra Mór és környéke nevezetességeivel.

Barátságok születtek a két ország fiataljai között Fotó: Hrubos Zsolt

Fotó: Picasa

A 2016-ban létrejött testvérvárosi kapcsolat után, rögtön 2017-ben kialakult a csere­diák program a két fél között. A jelentkező tanulók minden évben párt kapnak maguk mellé a külföldi csoportból, akinek a családja látja vendégül az ott töltött idő alatt. A móri, 11 főből álló csapat már májusban ellátogatott Lengyelországba, ahol több városban járt, grillezett egy tó mellett, motorcsónakozott és összeszokott a társaság. Így most, szeptemberben a táncsicsos diákokon volt a sor, hogy viszont fogadják vendégeiket. Az itt töltött három nap alatt voltak a polgármesteri hivatalban, ahol köszöntötte őket Fenyves Péter polgármester, a Gaja völgytől kezdve, Győrön át, Székesfehérvárt is bejárták a programoknak köszönhetően.

Barátságok születtek a két ország fiataljai között
Fotó: Hrubos Zsolt

Iskolánk hagyományos természettudomány-napi túrájának szintén aktív résztvevői voltak. A Pisztrángos-tó mellett, bográcsban készült magyar ételt, lecsót kóstolhattak meg, majd a Károlyi-kilátóból gyönyörködhettek a tájban. A családoknak még volt lehetőségük külön időtöltést szervezni erre a pár napra „örökbefogadott” gyermekükkel, így jobban megismerhették egymást. Az utolsó nap reggelén fájó szívvel kellett búcsúznunk barátainktól.

Úgy gondolom, hogy a csereprogramnak köszönhetően olyan barátságok alakultak ki, ahol a párok továbbra is tartani fogják egymással a kapcsolatot!

Agárdi Anita 9.D

Móri Táncsics Mihály

Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!