Pénzmosás

2018.02.09. 06:30

Jó reggelt, Fejér megye!

Ma a feleségem ruhát mosott, én meg pénzt... – tódította tegnap este Kisnagy Gáspár uram komája.

V. Varga József

Budapest, 2015. február 9. Csekkbefizető automata üzemel a Nyugati pályaudvarnál lévő budapesti 62-es számú postán 2015. február 9-én. Az országban húsz helyen, bevásárlóközpontokban, illetve postákon működnek ettől a naptól csekkbefizető automaták. Az automaták közül 11-et a fővárosba, illetve annak agglomerációjába telepítettek, de került belőlük Debrecenbe, Győrbe, Kecskemétre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra és Szombathelyre is. MTI Fotó: Kovács Tamás

„Micsináltál?” – értetlenkedett Gáspár. Hát a postán azt mondták – így az atyafi –, hogy az egyik sárga csekkemen, jobbra fönt, nincs ott az FM jelzés, biztosan pénzt akarok mosni. „Nopersze.” Kemény 5990 forintot, merthogy nem közüzemi. Aztán mi történt? – firtatta Kisnagy uram. Hol a személyim? – kérdezte a postáskisasszony. Mire mondom: „a” autós táskámban.

Hozza be, de ízibe! – siettetett a postai alkalmazott, mert mögöttem is álltak (pénzmosásra várva). Nincs nálam – tártam szét karjaimat –, gyalog jöttem. Akkor baj van! – így a hölgy, és fölpillantott. Majd egy nagyot sóhajtott: Mért nem mondta, hogy bankkártyával akar fizetni? Akkor nincs pénzmosás? – kérdeztem. A kártyát a bank ellenőrzi – hangzott a válasz.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!